Πολιτική

Τ.Κεσίδης: «Είμασταν και εμείς εκεί…» 17 Νοέμβρη 1973

Χθες Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στην ομιλία στη Βουλή για τη κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας ο κύριος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο Πολυτεχνείο και την επέτειο εορτασμού του, είπε ότι ήταν και αυτοί εκεί.

Φυσικά εννοούσε ότι ήταν εκεί οι ιδέες και οι αντιλήψεις του κόμματός του και οι δικές του. Ήταν εκεί μέσα από τους ανθρώπους που τότε τις εκπροσωπούσαν. Τις ιδέες που σήμερα εκπροσωπούν ο αντιπρόεδρος του κόμματός του οποίου ηγείται, κύριος Άδωνης Γεωργιάδης, ή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της κυβέρνησής του κύριος, Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης και αρκετοί άλλοι του χώρου του.

Πραγματικά ήταν εκεί, ήταν όμως πάνω στο άρμα και οι ιδέες τους ήταν το καύσιμο του.

Από την άλλη μεριά ήταν το πλήθος των φοιτητών που διαδήλωναν με κεντρικό σύνθημα: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από την συλλογική μνήμη αυτόν τον αγώνα. Ένα αγώνα που ανήκει στην Αριστερά.

Οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο είχαν μια συντονιστική επιτροπή που αποτελούνταν από 33 μέλη. Το ΚΚΕ είχε 8, ο Ρήγας Φεραίος 8, το ΠΑΚ 1, οι Αριστεριστές 7 και οι Ανένταχτοι 9. Δεν υπήρχε κανείς από τον προπάτορα της Ν.Δ. την Ε.Ρ.Ε..

Η παραποίηση της ιστορίας που συστηματικά οργανώνει και υλοποιεί το κόμμα που σήμερα κυβερνά θυμίζει πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Το αφήγημα της Ν.Δ., ακόμη και εν μέσω πανδημίας, επικεντρώνεται στην αναθεώρηση της ιστορίας, με στόχο την αποκαθήλωση της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς και την θεοποίηση του Φριντμανικού Νεοφιλελευθερισμού.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα