Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Μνήμες δεκαετίας ‘80

Μνήμες του στρατιωτικού παρελθόντος της στήλης στο 525 ΜΤΠ (μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού, σήμερα Μ/Κ ΤΠ) στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 “ξύπνησε” η διεξαγωγή της ΤΑΜΣ “Μέγας Κωνσταντίνος” στα πλωτά του Αξιού και στην περιοχή του πεδίου βολής Ορεβίτσας.

Μόνον που εκείνη την περίοδο οι ασκήσεις, στις οποίες συμμετείχε, δεν θύμιζαν σε τίποτε όλα όσα είδαμε ως παρατηρητές της άσκησης την Πέμπτη 30.9.21, καθώς, με εξαίρεση την διάβαση του Αξιού από πεζοπόρο τμήμα, όλα τα υπόλοιπα δεδομένα παρέπεμπαν σε σύγχρονα συστήματα.

Μέχρι και χρήση «ντρόουνς» γιά την μετάδοση πληροφοριών στο πεδίο της μάχης περιελάμβανε η άσκηση, πέραν βεβαίως των ελικοπτέρων, των αρμάτων μάχης “Λέοπαρντ” και λοιπών σύγχρονων οπλικών συστημάτων, τα οποία ούτε καν διανοούμεθα εκείνη την περίοδο.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από την αθλητική δράση με θέμα “Παραολυμπιακά και άλλα” στην Αξιούπολη

Άμεση ανταπόκριση

Μία πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Παραολυμπιακά και άλλα» διοργάνωσε πριν από μερικές ημέρες ο δήμος Παιονίας […]

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Δείτε ακόμα