Η β’ τάξη του 6ου ΔΣ Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του «Μαχητή»

Γενικά /

Προορισμό άλλης μίας εκπαιδευτικής επίσκεψης απετέλεσαν οι εγκαστάσεις του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μ».
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Αυτήν την φορά οι χώροι «πλημμύρισαν» από τα χαρούμενα «τιτιβίσματα» των μικρών παιδιών της β’ τάξης του έκτου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, που βίωσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο αυτήν την εμπειρία του.
Σε όλα ήταν ζωηρό το ενδιαφέρον γιά τα θέματα της δημοσιογραφίας και της εκδοτικής δραστηριότητας αλλά και την επί μέρους λειτουργία των εγκαταστάσεων καθώς και την διαδικασία της έκδοσης των εφημερίδων, από την σύνταξη των κειμένων μέχρι την εκτύπωση.
Εξ ου και ο «βομβαρδισμός» ερωτήσεων, που δέχθηκε ο εκδότης της «Η» και διευθυντής του «Μ» Γιώργος Περπερίδης, ξεναγός των παιδιών, ο οποίος και ανέλαβε να απαντήσει σε όλες τις απορίες και επισημάνσεις σε ένα διάλογο που τον χαρακτήρισαν αμεσότητα, ζωντάνια και ζεστασιά.
Η ξεχωριστή στιγμή γιά τα παιδιά υπήρξε αυτή της διαμόρφωσης του περιεχομένου μίας «ζωντανής» ραδιοφωνικής εκπομπής, στην οποία, όπως ήταν φυσικό, πρωταγωνίστησαν τα ίδια με τον κ. Περπερίδη σε ρόλο συντονιστή.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη προσφορά μικροδώρων στους μικρούς επισκέπτες και τις …«θεσμικές» αναμνηστικές φωτογραφίες.
Τους μαθητές συνόδευαν οι δασκάλες Θεοδώρα Γυμνοπούλου και Κωνσταντίνα Σάρπη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Με αποδέκτη… τον δήμαρχο!

Ο αντιδήμαρχος Κιλκίς, αρμόδιος γιά τον πολιτισμό, ήταν ένα από τα πρόσωπα, που τίμησε πριν λίγες ημέρες η ένωση αποστράτων […]

Τι Κιλκίς… Τι Χανιά!

Την Παρασκευή βρισκόμουν σε ένα κατάστημα στο κέντρο του Κιλκίς όταν είδα ένα παλιό συμμαθητή, που είχα καιρό να συναντήσω. […]

«Αντιγραφές» να σου πετύχει!

«Αντιγράφουν», λένε κάποιοι… τον Παπακώστα! Στις… ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων; Μα αυτές έχουν προϊστορία και στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς πολύ πριν […]