Πολιτική

Δ.Αγαθόπουλος: “Επιμένουμε γιά τα τεστ πριν το άνοιγμα των σχολείων”

Την πρόταση του στη διοίκηση του δήμου Κιλκίς επανέλαβε με δήλωσή του για το θέμα των τεστ στα σχολεία του δήμου Κιλκίς ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», Δημήτρης Αγαθόπουλος.

Στην σχετική έγγραφη δήλωσή του ο κ. Αγαθόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Στο πιθανολογούμενο άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά τις 11.1.21, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, οφείλουν οι δήμοι να είναι σε ετοιμότητα όσον αφορά την λειτουργικότητα των σχολείων από πλευράς κτιριακών υποδομών, καθαριότητας και θέρμανσης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα με στόχο το άνοιγμα των σχολείων που όμως κανένα δεν αφορά στα ίδια τα σχολεία! Σα να μην πέρασαν 4 μήνες από το αποτυχημένο άνοιγμά τους, την εμφάνιση κρουσμάτων σε εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, τη διάδοση του ιού σε ενήλικες, που οδήγησαν στο κλείσιμό τους.

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν οπωσδήποτε, σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν υποδείξει οι ειδικοί και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας:

=> Με αποστάσεις στις τάξεις

=> Με συνεχή δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

=> Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και εκείνων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

=> Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό γονέων καθώς και παππούδων που διαμένουν στην ίδια στέγη με τους μαθητές.

Από τα παραπάνω είναι αδύνατον φυσικά να υλοποιηθούν, το αίτημα που είχαμε υποβάλει έγκαιρα για αύξηση των αιθουσών σε ανενεργά περιφερειακά σχολεία για την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά αίθουσα, ούτε ο έγκαιρος εμβολιασμός γονέων και εκπαιδευτικών.

Αυτό που θα μπορούσε να υλοποιηθεί είναι τα επαναληπτικά test σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς πριν από το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους.

Επιμένουμε λοιπόν στην πρόταση που καταθέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, αφού η Κυβέρνηση δεν θεσμοθετεί την συνταγογράφιση των test, οφείλει ο δήμος, με δική του δαπάνη από τις έκτακτες επιχορηγήσεις να καλέσει, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να προβούν σε test πριν την έναρξη των σχολείων.

Η σχετική ανακοίνωση του δήμου ότι υπάρχουν τρία κέντρα δωρεάν υλοποίησης των test, στον δήμο Κιλκίς, δεν είναι τίποτε άλλο από το πρόγραμμα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όσους το αιτηθούν και τελικά επιλεγούν μέσα στους 30.000 ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προτείναμε και ουδόλως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για το άνοιγμα των σχολείων.

Επιπλέον καλούμε την διοίκηση του δήμου, από την στιγμή που λειτουργεί μονάδα βιολογικού καθαρισμού αποβλήτων, να συμβασιοποιηθεί με το ΑΠΘ για την συνεχή καταμέτρηση του ιικού φορτίου των λυμάτων, ως προληπτικό μέτρο για την καλύτερη καταγραφή της τάσης που επικρατεί στην τοπική κοινωνία.

Τα απαγορευτικά όσο σκληρά και αν είναι, από μόνα τους δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά, εάν δεν παρθούν και τα πιο εξειδικευμένα προληπτικά μέτρα”.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα