Πολιτισμός

Την ταινία «Ο εγωιστής γίγαντας» προβάλλει η Κοινωνία Πολιτών

Με την ταινία «Ο εγωιστής γίγαντας» συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 1.12.14 στην αίθουσα της δημοτικής κεντρικής βιβλιοθήκης (δημοτικής «Κήπος») με ώρα έναρξης 8.30 το βράδυ.

Η ταινία
«Ο εγωιστής γίγαντας» (Αγγλία 2013, 91’). Σκηνοθεσία Κλίο Μπάρναρντ με τους Κόννερ Τσάπμαν, Σων Τόμας, Σων Γκίλντερ.
«Ο εγωιστής γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουϊφτυ. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουϊφτυ έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Αρμπορ προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν – με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουϊφτυ, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]