Γενικά

Τα έργα που περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕ Ευρωπού

Εγκρίθηκε για το 2021, το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) που έχει καταρτίσει ο δήμος Παιονίας τα τελευταία έξι χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου Παιονίας παρουσίασαν στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος 2021. Με αυτή την πρωτόγνωρη, για τον δήμο Παιονίας, πρωτοβουλία, η διοίκηση έδειξε στη πράξη τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τους θεσμικούς εκπροσώπους του κάθε χωριού και πόλης του δήμου.

Ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης πριν αναλάβει την διοίκηση του δήμου, είχε αναφερθεί πολλές φορές στη ΣΑΤΑ που λιμνάζει αναξιοποίητη στα ταμεία του δήμου και σε ένα μόλις χρόνο διοίκησης το απέδειξε εμπράκτως υποβάλλοντας τεχνικό πρόγραμμα για το 2020 ύψους 852.900 ευρώ και για το 2021 τεχνικό πρόγραμμα ύψους 1.810.600 ευρώ. Τα τεχνικά προγράμματα 2020 – 2021 είναι συνολικού ύψους 2.663.500 ευρώ , ποσό που αντιστοιχεί σε ΣΑΤΑ 5 ετών.

Δημοτική ενότητα Ευρωπού

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 για την δημοτική ενότητα Ευρωπού περιλαμβάνει έργα, και προμήθειες για όλα τα χωρία της δημοτικής ενότητας που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Έργα οδοποιίας , σημειακών παρεμβάσεων , αναπλάσεων, και οραματικές δράσεις όπως η ολοκλήρωση της μελέτης του Συνεδριακού Κέντρου στον Εύρωπο που σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού, τους Μακεδονικούς τάφους Τούμπας και τα ευρήματα που θα προκύψουν από τις ανασκαφές της Μεσιάς θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής του δήμου Παιονίας.

Ενώ από την ετήσια ΣΑΤΑ του δήμου Παιονίας που είναι 516.000 ευρώ στην δημοτική ενότητα Ευρωπού αναλογούν 81.500 ευρώ, το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής ενότητας για το 2021 φθάνει τις 240.000 ευρώ.

Για την δημοτική ενότητα Ευρωπού το 2021 τα συνεχιζόμενα και τα νέα έργα προϋπολογίζονται σε 428.686 ευρώ.

Παράλληλα με τα έργα του τεχνικού προγράμματος θα γίνουν συντηρήσεις σχολείων, συντηρήσεις ύδρευσης και άρδευσης , αγροτική οδοποιία και σημαντικά έργα στα οποία ο δήμος Παιονίας συνδράμει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνοντας το κόστος των μελετών, όπως το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του Αγίου Πέτρου.

Η διοίκηση του δήμου Παιονίας, τηρώντας την προγραμματική της δέσμευση, κατάρτισε τα τεχνικά προγράμματα του 2020 -2021 συνθέτοντας τις προτάσεις που έκαναν τα κοινοτικά συμβούλια με τις διαπιστωθείσες από τις υπηρεσίες του δήμου ανάγκες των πολιτών, σε συνδυασμό με το όραμα της για την υλοποίηση έργων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα