Πολιτισμός

Τα βήματα της Μάχης του Κιλκίς στους ‘’Πρωινούς ιστορικούς περιπάτους’’

Τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου Κιλκίς ‘’διηγήθηκαν’’ στους μαθητές την ιστορία της επικής μάχης του Κιλκίς και των χιλιάδων πολεμιστών, που πολέμησαν για την ελευθερία του.

Στους ‘’Πρωινούς ιστορικούς περιπάτους’’, την εκπαιδευτική πρωτοβουλία, που υλοποίησε με επιτυχία αυτή την εβδομάδα ο δήμος Κιλκίς, συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης των σχολικών μονάδων της πόλης.

Οι παραστάσεις, που προσέλαβαν από την περιήγησή τους στις αίθουσες του Μουσείου, όπου εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα στρατιωτών και αξιωματικών που έλαβαν μέρος στη μάχη (στολές, οπλισμός, λιθογραφίες εποχής, σημαίες συνταγμάτων) και η οπτικοακουστική παρουσίαση της μάχης, κατέστησαν μοναδική την εμπειρία της συνάντησής τους με την τοπική μας ιστορία.

Ο επιλοχίας πεζικού Αντώνης Κώττας στάθηκε εξαιρετικός οδηγός ταξιδεύοντας τα παιδιά με την ξενάγησή του στο ένδοξο παρελθόν της πόλης τους.

Οι ‘’Πρωινοί ιστορικοί περίπατοι’’, που βρίσκονται σταθερά στο εορταστικό πρόγραμμα των ‘’Ελευθερίων’’ για τρίτη συνεχή χρονιά, αποσκοπούν στην ανάπτυξη εμπειρικής σχέσης των παιδιών με την τοπική ιστορία και στην κατανόησή της.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα