Ειδήσεις Video

Τα αποκαλυπτήρια των δύο αναθηματικών πλακών στο Ηλιόλουστο

Οι εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης τιμών στους ανθρώπους που έζησαν ακόμη και διπλή προσφυγιά για να καταλήξουν στο Ηλιόλουστο προερχόμενοι από το Φαχρέλ του Καυκάσου και κάποιοι απ’ αυτούς από την προγενέστερη πατρίδα, το Τσιατάχ στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Η ανάρτηση των πορτρέτων τους στον ουρανό του χωριού, η τοποθέτηση των αναθηματικών πλακών στους δύο πρώτους χώρους ταφής και τέλος η παρουσίαση του βιβλίου «Μελάφτσα, Ηλιόλουστο: Μνήμη Πρώτων” του Σπύρου Λαζαρίδη.

Τα αποκαλυπτήρια των δύο αναθηματικών πλακών και το τρισάγιο στη μνήμη των πρώτων ταφέντων στους παλιούς χώρους ταφής του χωριού και το περπάτημα κάτω από τα υφασμάτινα πορτρέτα των ανθρώπων που έζησαν έστω και μία ημέρα στο Φαχρέλ του Καυκάσου, με αφήγηση ιστοριών κάποιων από αυτούς.

Η επιτύμβια πλάκα που τοποθετήθηκε στη θέση Κολώνα, κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Τα υφασμάτινα πορτρέτα των ανθρώπων που έζησαν έστω και μία ημέρα στο Φαχρέλ του Καυκάσου ανεμίζουν μεγαλόπρεπα μετά από τη φροντίδα ευγνωμονούντων απογόνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]