Πολιτική

Υποψ. περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας ΣΥΡΙΖΑ η Δ.Χαραλαμπίδου

Σαφή πολιτικό χρώμα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφερειακές Εκλογές, όπως φαίνεται από τις επιλογές των υποψηφίων Περιφερειαρχών που θα κατέλθουν στις εκλογές με την στήριξή του. Πιο συγκεκριμένα η πενηνταπενάχρονη κιλκισιώτικης καταγωγής Δέσποινα Χαραλαμπίδου αποτελεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και της Πολιτικής Γραμματείας στην Κεντρική Επιτροπή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας και επί σειρά ετών στέλεχος της διοίκησης του ΕΚΘ καλείται να υλοποιήσει το στοίχημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μια παρουσία σε όλες τις περιφέρειες της χώρας που θα δίνει τη βραδιά των εκλογών στον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να ζητά εθνικές εκλογές.

Η κ. Χαραλαμπίδου ήταν τον τελευταίο καιρό το ακλόνητο φαβορί για την υποψηφιότητα, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή συζητιόνταν κι άλλα ονόματα, όπως του συνταγματολόγου Κώστα Χρυσόγονου ή ακόμη και του Μάρκου Μπόλαρη. Η ίδια, κατά πληροφορίες, όταν της έγινε η τελική πρόταση την Παρασκευή, τη συζήτησε αρχικά με το περιβάλλον της και στελέχη της Πλατφόρμας στη Θεσσαλονίκη κι αφού πήρε από όλους την αμέριστη ενθάρρυνση να προχωρήσει είπε το «ναι».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (31/1/2014), επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να δοθεί το στίγμα της αντιπαράθεσης με το φθαρμένο σύστημα του δικομματισμού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1959 από γονείς αγρότες. Κατοικεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης από το 1978 και εργάζεται συνεχώς στον ιδιωτικό τομέα .Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καπουσίζη, υπάλληλο του Δήμου Ευόσμου και έχει μία κόρη και έναν γιο.
Από νεαρή ηλικία συμμετέχει στους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1978 και μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ.
Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού, του Εργοστασιακού Σωματείου TOPS του Δ.Σ. του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Θ. και αναπληρωτής πρόεδρος του συνδικάτου ιματισμού. Μέλος της επιτροπής εργασιακών του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

Κιλκισιώτικη «σφραγίδα» στην προεδρεία και δράση της συνομοσπονδίας μεταναστευτικών οργανώσεων Γερμανίας

Στον διάλογο, στον οποίο προσκάλεσε τους φορείς πολιτών προερχομένων από μετανάστευση η καγκελαρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, στο Βερολίνο, […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας