Πολιτική

Οργή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς γιά την πρόσφατη συμφωνία γιά το «φρέσκο» γάλα

Την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς προκάλεσε η πρόσφατη συμφωνία κυβέρνησης-«Τριμερούς» γιά το γάλα, κάνοντας λόγο περί συντελουμένου εγκλήματος.
Στην σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο υπεύθυνος τμήματος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς Παναγιώτης Τσομπανίδης, αναφέρονται τα εξής:
«Η συμφωνία της κυβέρνησης με την «Τρόικα» για τον χαρακτηρισμό του «φρέσκου» γάλακτος δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους κτηνοτρόφους παραγωγούς γάλακτος και τις ελληνικές κυρίως συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες, που θα οδηγηθούν στην συρρίκνωση και τον αφανισμό.
Η πενθήμερη διάρκεια ζωής του «φρέσκου» γάλακτος καταργείται. Προβλέπεται η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του μέχρι και 11 ημέρες με βάση τις δυνατότητες παστερίωσης που διαθέτει κάθε βιομηχανία και η ελεύθερη αναγραφή του όρου «φρέσκο» στις συσκευασίες παστεριωμένου γάλακτος. Επί πλέον προβλέπεται μια νέα κατηγορία, το «γάλα ημέρας», με θεσμοθετημένη διάρκεια ζωής δύο ημερών.
Η πίεση των ευρωπαϊκών βιομηχανιών γάλακτος και των κτηνοτρόφων με τις μεγάλες μονάδες, μέσω της «Τρόικας» και του ΟΟΣΑ, για διευκόλυνση των εισαγωγών, ασκείται με τη δικαιολογία ότι το εισαγόμενο είναι πιο φθηνό και είναι «φρέσκο». Η «Τρόικα» αξιοποιώντας μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος, το οποίο έχει βράσει σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες και για τόσο μεγάλο διάστημα, που είναι άγνωστο τι θρεπτικές ουσίες μπορεί να έχει. Ένα είδος γάλακτος, που μπορούν να προωθήσουν οι ξένες βιομηχανίες φθηνά στην Ελλάδα, αποσπώντας μεγάλα κέρδη.
Οι κυβερνώντες δρουν ως εκπρόσωποι των μεγάλων εισαγωγέων αγελαδινού γάλακτος, ευνοώντας την εισαγωγή αμφιβόλου ποιότητας αγελαδινού γάλακτος και οι μόνες που θα επωφεληθούν είναι οι πολυεθνικές γαλακτοβιομηχανίες.
Κανένας μεγαλόσχημος της συγκυβέρνησης δεν αντιλαμβάνεται το έγκλημα που συντελείται;
Κανένας ειδικός δεν τους συμβούλεψε ότι τα τελευταία χρόνια από 900.000 τόννοι αγελαδινού γάλακτος που παρήγειλε η Πατρίδα μας, πέσαμε φέτος στις 600.000;
Κανένας δεν τους είπε ότι από 7.000 κτηνοτροφικές μονάδες, σήμερα απέμειναν μόνο 3.000;
Η Πατρίδα μας οφείλει να στρέψει την προσοχή της προς τον «πυλώνα» της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση.
Φωνάζουν όλοι καθημερινά ότι πρέπει να παράγουμε.
Πώς πιστεύει η κυβέρνηση ότι ευνοεί την παραγωγή με τέτοιου είδους αποφάσεις;
Η τελευταία πράξη βέβαια του δράματος θα παιχτεί στην Βουλή των Ελλήνων. Εκεί οι βουλευτές της συγκυβέρνησης οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιτρέψουν να συντελεστεί η δολοφονία της εγχώριας κτηνοτροφίας.
Καλούμε τον κ. Γεωργαντά, βουλευτή της συγκυβέρνησης στο Κιλκίς, έναν κατά βάση αγροτοκτηνοτροφικό νομό, να πάψει να «ποιεί την νήσσαν» και να λάβει δημόσια θέση στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.
Το αγροτικό, το κτηνοτροφικό και το συνεταιριστικό κίνημα θα παλέψουν για την ανατροπή αυτής της συμφωνίας, που καταδικάζει σε θάνατο τους Έλληνες κτηνοτρόφους και συντελεί στην περαιτέρω μείωση της αυτάρκειας της χώρας σε τρόφιμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες των κτηνοτρόφων, μέχρι την τελική δικαίωσή τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]