Πολιτική

Στηρίζουμε τη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στη φτωχοποίηση. Αρνείται πεισματικά να λάβει μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας, στηρίζει τους λίγους και τσακίζει τα φτωχά και μεσαία στρώματα με την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τους υψηλούς έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα, ενώ, ταυτόχρονα, η απορρύθμιση της εργασίας, η εργοδοτική ασυδοσία και ο εργασιακός μεσαίωνας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους και κυρίως τη νεολαία.

Όμως, οι πολίτες ανησυχούν και για την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών του συστήματος Υγείας, για τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και την διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Τέλος, και στο επίπεδο των θεσμών, η χώρα οδηγείται σε απόλυτη παρακμή. Παρακρατικές και οι καθεστωτικές μέθοδοι, παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, σκάνδαλα, απευθείας αναθέσεις υπό την κάλυψη των Μ.Μ.Ε πλήττουν ανεπανόρθωτα το δημοκρατικό πολίτευμα.

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία, την Τετάρτη 9.11.22, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα. Αγωνιζόμαστε για:

Αύξηση μισθών και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων
Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη/Χατζηδάκη
Για το δικαίωμα στην Εργασία –
Για Εργασία με δικαιώματα
Υγεία, ασφάλεια και αυστηρούς ελέγχους στην εργασία
Ισχυρό Κοινωνικό ΚράτοςΚαλούμε όλους και όλες την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατικό κέντρο και 11.00 στην Πλ. Ειρήνης.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς