Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Όταν μας θολώνουν το όνειρο, όπλο μας ο λογισμός!

Σαράντα επτά χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, εμπνέει κάθε πολίτη, που σέβεται και επιζητά Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Ελευθερία.

Η γιορτή του Πολυτεχνείου δεν είναι μια επέτειος, αφυδατωμένη από τον στερεοτυπικό λόγο. Είναι μαζική ορκωμοσία για συνέπεια και συνέχεια.

Όταν η ιστορία επικαιροποιείται και στο σύνθημα της εποχής, η “Υγεία” λαμβάνει θέση ως διακύβευμα σε καιρό πανδημίας.
Η αναστολή άρθρων του Συντάγματος με εντολή Υπουργού από τον αρχηγό της αστυνομίας είναι μια αδιανόητη πραξικοπηματική κίνηση.

Η πορεία για το Πολυτεχνείο δε θα έπρεπε να γίνει, όχι, γιατί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη την απαγόρευσε, αλλά γιατί η εξάπλωση της πανδημίας, που δεν κατάφερε να ελέγξει και να προετοιμαστεί γι’αυτό η κυβέρνηση, οφείλει να αντιμετωπιστεί με την τήρηση των μέτρων, τα οποία συστήνουν οι ειδικοί.

Σε πρώτη φάση, ο πρωθυπουργός στη Βουλή “συμβούλευε” τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να κρατήσουν στάση σύμπνοιας μέσα στην πανδημία και ταυτόχρονα τορπίλιζε τη συζήτηση, μην εγκαταλείποντας την αλαζονεία του ΕΓΩ του.

Το κλίμα έντασης, που υιοθετεί η ΝΔ, ενώ κανένα πολιτικό κόμμα δεν καλεί σε πορεία, αλλάζει το αφήγημα περί συνεννόησης. Αποτελεί μια τακτική αποπροσανατολισμού, ενώ οι στιγμές, που βιώνουν οι πολίτες, είναι κρίσιμες.

Εμείς, όμως, οφείλουμε, αφενός να τηρήσουμε τα μέτρα, αφετέρου να φροντίσουμε να αποκτήσει η αλληλεγγύη υπόσταση και το Μαζί να γίνει πιο δυνατό.

Το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία δεν χαρακτηρίζεται μόνο ως σύνθημα, αλλά και ως κυρίαρχο αίτημα λαού στο χθες, στο σήμερα και το αύριο.

Το Πολυτεχνείο είναι μία από εκείνες τις στιγμές στην πολιτική ιστορία της χώρας, που ανέδειξε την ανάγκη για δημοκρατία και πολιτική με κοινωνικό πρόσημο.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι μόνο ιστορική μνήμη.

Καθορίζει το παρόν και το μέλλον μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα