Πολιτική

ΝΕ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κόσμος θα θυμηθεί τι είχε και τι έχασε επί ΝΔ για το κοινωνικό μέρισμα”

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας δριμύτατη κριτική στην πολιτική της για το κοινωνικό μέρισμα.

Στην σχετική ανακοίνωση για το κοινωνικό μέρισμα αναφέρονται τα εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σταϊκούρα μέχρι πριν από λίγους μήνες χαρακτήριζαν «ψίχουλα» το κοινωνικό μέρισμα 629 εκατομμύρια ευρώ σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους το 2016, 750 εκατομμύρια ευρώ σε 3.650.000 δικαιούχους το 2017 και 780 εκατομμύρια ευρώ σε 3.700.000 δικαιούχους το 2018.

Σήμερα, αφού η κυβέρνηση μείωσε τον δημοσιονομικό χώρο, κατευθύνοντας μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης του ΕΝΦΙΑ σε ελαφρύνσεις για τις πολύ μεγάλες περιουσίες, και χρησιμοποίησε όλον τον υπόλοιπο χώρο του 2019 – που δημιουργήθηκε χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ – για να κλείσει τρύπες του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, κάνοντας λογιστικά τρικ, πανηγυρίζει γιατί διανέμει κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 νοικοκυριά, με πολύ αυστηρά κριτήρια, τα οποία αφήνουν προφανώς εκτός όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Όσο κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζεται από τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, που τη λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ επαναλαμβάνοντας την προπαγάνδα της, η επικοινωνία έχει και αυτή τα όρια της. Όταν φέτος δεν θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα οι επτά στους οκτώ πολίτες που είχαν λάβει πέρσι και όταν δεν θα επωφεληθούν από αυτό τα 3,7 εκατομμύρια άτομα που επωφελήθηκαν πέρσι τότε, ό,τι και να λένε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όλος αυτός ο κόσμος θα θυμηθεί τι είχε επί ΣΥΡΙΖΑ και τι έχασε επί ΝΔ.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη