Πολιτική

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς: Η Ν.Δ προκαλεί την κοινωνία

Η Ν.Δ. κόπτεται για τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων. Αδιαφορεί, όμως, για την τύχη 25000 μαθητών που λόγω της βάσης που θεσπίζεται με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, δεν θα εισαχθούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά θα αποτελέσουν πελάτες για τα ιδιωτικά κολλέγια, στα οποία δεν απαιτείται καμία βάση παρά μόνο η δυνατότητα καταβολής διδάκτρων. Εξάλλου, η Υπουργός Παιδείας φρόντισε να ψηφίσει την ισοτιμία των ελληνικών πανεπιστημίων με ιδιωτικά κολλέγια αμφιβόλου ποιότητας.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την παγκόσμια αξιολόγηση της Σαγκάης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 180η θέση και το Αριστοτέλειο στην 205η, ενώ ακολουθούν και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αντίθετα, τα ιδιωτικά ελληνικά κολλέγια βρίσκονται κάτω από την 13η χιλιάδα, με πολλά απ’ αυτά να βρίσκονται κάτω από την 20ή χιλιάδα.

– Όσον αφορά το χρονικό όριο ολοκλήρωσης των σπουδών, ας λάβουμε υπόψη μας ότι οι Έλληνες μαθητές υποχρεούνται να επιλέξουν σχολή σε μικρή ηλικία, χωρίς ουσιαστικό επαγγελματικό προσανατολισμό, χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης σε άλλη σχολή και χωρίς οικονομική στήριξη, π.χ. με υποτροφίες σε περίπτωση οικογενειακών οικονομικών προβλημάτων, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Από την άλλη πλευρά, όλοι συμφωνούν ότι οι λεγόμενοι «αιώνιοι» φοιτητές δεν επιβαρύνουν το κράτος, γιατί δεν έχουν τις παροχές που δικαιούνται οι υπόλοιποι φοιτητές (πάσο, βιβλία, συγγράματα…).

-Τέλος, η Ν.Δ. παρουσιάζει μια εικόνα ανομίας και παραβατικότητας για τα ελληνικά Πανεπιστήμια, τη στιγμή που τους αναλογεί μόλις το 0,1% της γενικής εγκληματικότητας στον πληθυσμό και ενώ είμαστε η δεύτερη πιο αστυνομοκρατούμενη χώρα της Ευρώπης. Ενώ θα έπρεπε να προσλάβει γιατρούς, δασκάλους και άλλους επιστήμονες, π.χ. στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, προσλαμβάνει 1030 αστυνομικούς, χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ, ενώ τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά επί 1 χρόνο.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, το ερώτημα που τίθεται στους πολίτες αφορά τη φύλαξη των Πανεπιστημίων και όχι την αστυνομοκρατία που μόνο στην Τουρκία του Ερντογάν συναντάται…Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που απέλυσε τους φύλακες και των Πανεπιστημίων το 2013…

Υ.Σ. Ας μας απαντήσει η Ν.Δ. ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης της πόλης μας από τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της συνεπακόλουθης μείωσης των εισακτέων;

Περισσότερα
Δείτε ακόμα