Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς: Ευθύνη αλλαγής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής

Την Κυριακή 4 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με επιτυχία. Η διαδικασία ξεκίνησε την Παρασκευή με τη δημόσια ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, και συνεχίστηκε για δύο μέρες με τραπέζια διαλόγου και θεματικές συζητήσεις.

Την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη παρακολούθησαν και συμμετείχαν περισσότεροι από 1500 σύνεδροι, πλην των άλλων και από όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές της χώρας, αλλά και του εξωτερικού. Αποτέλεσε ένα ακόμη ψηφιακό άλμα μετά τις επιτυχημένες Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις του προηγούμενου διαστήματος.

Βασικοί άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούν η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η υπεράσπιση της δημοκρατίας και η καταπολέμηση των ανισοτήτων.

Η ευθύνη ήταν η έννοια, για την οποία υπερθεμάτισε ο Α. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως είναι στρατηγική η συμπόρευση του Κόμματος με όσες και όσους νιώθουν ηθικό, κοινωνικό και πατριωτικό χρέος να γίνει η Ελλάδα μία σύγχρονη, προοδευτική, ευρωπαϊκή δημοκρατία. Προβάλλει επιτακτική πλέον η ανάγκη για τη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής προοδευτικής πλειοψηφίας για την αριστερή διακυβέρνηση της χώρας, όπως τόνισε ο Γραμματέας του Κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Έστω και με μία ψήφο διαφορά και με προμετωπίδα το πρόγραμμά μας, έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά σχηματίζοντας προοδευτική κυβέρνηση τετραετίας .

Περισσότερα
Δείτε ακόμα