ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς: Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Διακόσια χρόνια από τον εθνικό μας ξεσηκωμό, το αίτημα των αγωνιστών μας για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια παραμένει ζωντανό στη συλλογική μας μνήμη, για να καθοδηγεί και να εμπνέει σημερινούς αγώνες και διεκδικήσεις.
Ο φετινός πανηγυρικός εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821, βρίσκει τη χώρα μας στη δίνη μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, που δοκιμάζει θέσφατα και βεβαιότητες δεκαετιών αναφορικά με την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης ή μη του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας.
Η σύγχρονη Ελλάδα εμπνέεται από το μήνυμα του 1821 και την «αδιαφορία» των αγωνιστών για το πολυάριθμο του εχθρού, την έλλειψη σε εξοπλισμό και υποδομές, τους «φρόνιμους» της εποχής.
Η σύγχρονη Ελλάδα διδάσκεται από τα γεγονότα του τότε και τη διχόνοια που καθυστέρησε και έβαλε σε κίνδυνο την ανεξαρτησία για να ικανοποιήσει τη δίψα της για ομόνοια. Και αν ο καιρός Εκείνων έχει παρέλθει, ο δρόμος, που άνοιξαν αποτελεί χρέος να παραμείνει ανοιχτός και να διευρύνεται.
Με πολιτεία θεμελιωμένη στην ομόνοια και την φρόνιμον ελευθερίαν.
Με πολίτες που χαίρουν για το βιοτικό τους επίπεδο, απολαμβάνουν τα αγαθά της ελευθερίας και στέκονται κριτικά και αποφασιστικά απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται τις συνέπειες της δημοκρατίας.
Επιθυμούμε να πιστεύουμε ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις, μαζί με το θέαμα, οφείλει να δοθεί η ευκαιρία να ξαναδιαβάσουμε την νεότερη ιστορία μας και να συγχρονίσουμε τον βηματισμό της Πατρίδας μας με τις απαιτήσεις της εποχής και της επιστήμης.