Πολιτισμός

Συνέργειες της διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς με το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς στα πλαίσια συμπράξεων για εκπαιδευτικούς σκοπούς με πολιτιστικούς φορείς του δήμου Κιλκίς και του δήμου Παιονίας, εκκινεί μια συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς (Λ.Ε.Κ.) με στόχο την επαφή των μαθητών/τριών των σχολείων μας με την παραδοσιακή μουσική και τραγούδια μας, τη γνωριμία με τους χορούς και ενδυμασίες του τόπου μας και γενικότερα την ενδυνάμωση και διατήρηση των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων.

Η συνεργασία αυτή κατά το προσεχές διάστημα θα επικεντρωθεί:

α. Δυνατότητα επίσκεψης στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Μητροπόλεως 11)

Οι επισκέψεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού (τηλ. επικοινωνίας 2341027684) και οι μαθητές θα γνωρίσουν την παράδοση μέσα από την πλούσια ιματιοθήκη του Λ.Ε.Κ. και θα ενημερωθούν τόσο για την ιστορία του κεντρικού Λυκείου των Αθηνών, όσο και για τις δράσεις της τριαντάχρονης πορείας του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

β. Διοργάνωση διαγωνισμού κολάζ παραδοσιακών φορεσιών

Στο διαγωνισμό θα μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των δημοτικών σχολείων.

Στα δημοτικά σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα σταλούν έγχρωμες φωτοτυπίες στις οποίες θα γίνει κολάζ με ύφασμα και όποιο άλλο υλικό ταιριάζει (π.χ. χάντρες στις ζώνες, μαλλί πλεξίματος για το κεφάλι, δερματίνη για τα παπούτσια, κ.τ.λ.). Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο 2023 (θα αποσταλούν αναλυτικές διευκρινήσεις στα σχολεία που θα συμμετάσχουν) και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2023.

Θα πραγματοποιηθούν δύο τελετές βράβευσης, μία για τον δήμο Κιλκίς και μία για τον δήμο Παιονίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα