Γενικά

Συνεργασία δημάρχου Κιλκίς με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το πρόγραμμα του ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης είχε την Δευτέρα 1.4.24, συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου ενόψει της αξιολόγησης της πρότασης που έχει καταθέσει έγκαιρα ο δήμος στο πρόγραμμα του μεταψηφιακού μετασχηματισμού, στο οποίο και έχει περιληφθεί με χρηματοδότηση 1.450.000ευρώ.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα μιας και οι δύο άνδρες γνωρίζονται από παλιά στην Αυτοδιοίκηση και υπάρχει μια σχέση αλληλοεκτίμησης.

Ο δήμαρχος Κιλκίς ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών του ελέγχου και κατά τη συζήτηση που είχε με τον κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι το σχέδιο ψηφιοποίησης του δήμου Κιλκίς έχει αρκετές εναρμονίσεις με τα συστήματα Έξυπνης Πόλης που θα εγκατασταθούν στο Κιλκίς στο πλαίσιο ανάπτυξης του Ανοιχτού Κέντρο Εμπορίου (Open Mall).

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εκτίμησε ότι το ήμισυ των προτάσεων που έχουν καταθέσει οι ΟΤΑ θα αξιολογηθούν μέχρι τον Μάιο με καταληκτικό στάδιο τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος του δήμου Κιλκίς για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό διαρθρώνεται σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως η ανάπτυξη δράσεων market place, ο έξυπνος οδηγός της πόλης και του δήμου με αποτύπωση των τοπικών επιχειρήσεων, η ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων και η ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης λαϊκών αγορών, το έξυπνο σύστημα προειδοποίησης για την αντιμετώπιση φαινομένων πλημμύρας, πυρκαγιάς και σεισμού, η ψηφιοποίηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, το ηλεκτρονικό σύστημα διαβούλευσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος, η ηλεκτρονική τιμολόγηση κ.α.

 

Περισσότερα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές