Ελλάδα

Συνέδριο Νανοτεχνολογίας: Το πρώτο καλλυντικό προϊόν κατά του κορονοϊού θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες!

Στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2020 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε το πρώτο καλλυντικό προϊόν που αδρανοποιεί τον κορονοϊό. Πρόκειται για ένα σπρέι χεριών με αιθέρια έλαια το οποίο κατασκευάστηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την εταιρία νανοϊατρικής BL NanoBiomed.

Με τα νανοσωματίδια που περιέχει να προσκολλώνται και να αδρανοποιούν τον ιό αποτρέποντάς τον από το να εισχωρήσει στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω των υποδοχέων της μύτης το συγκεκριμένο σπρέι καθίσταται ακόμα πιο αποτελεσματικό από τα κοινά αντισηπτικά. Το προϊόν θα κυκλοφορήσει σε διάφορα αρώματα, πχ. βανίλια, για αυτό χαρακτηρίζεται και ως καλλυντικό.

«Με το ξέσπασμα της πανδημίας σκεφτόμασταν πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τη νανοτεχνολογία ώστε να δημιουργήσουμε κάτι αναβαθμισμένο το οποίο θα παρέχει άμεση βοήθεια στον κόσμο. Τα νανοσωματίδια από άργυρο που περιέχει το σπρέι έχουν αντιικές ιδιότητες και είναι ένα νέο προϊόν τη εταιρίας το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τους επόμενους μήνες, εφόσον ολοκληρωθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.» αναφέρει ο κ. Λεωνίδας Γκιόνης, ερευνητικό στέλεχος στη BL NanoBiomed.

Πέραν του αντισηπτικού καλλυντικού σπρέι, η εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει μία νέα σειρά nano-cosmetics με λοσιόν που θα περιέχουν σωματίδια τα οποία εσωκλείουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις με αντιγηραντική δράση.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ

Περισσότερα

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε ηλικία 84 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω Twitter. «Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]