Γενικά

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας δήμου Παιονίας

Συνεδρίασε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, στο Πολύκαστρο στις 28-05-2021, το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) του δήμου, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές για το έτος 2021, με πρόσκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλία Αριζάνη.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο αναπληρωτής διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κιλκίς, Αντιπύραρχος Χρήστος Γκαντίδης, ο αναπληρωτής Διοικητής Π.Υ. Γουμένισσας, Υποπυραγός Αλέξανδρος Ταρινίδης, ο διοικητής της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, Επιπυραγός Γρηγόριος Σαλαβασίλης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας Π.Ε. Κιλκίς, πολιτικός μηχανικός Στυλιανός Κωνσταντινίδης, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Πολυκάστρου, Υπαστυνόμος Ιωάννης Ψωμιάδης, ο εκπρόσωπος του δασαρχείου Κιλκίς, δασοπόνος Βλαδίμηρος Κωσταντινίδης, ο εκπρόσωπος του δασαρχείου Γουμένισσας, δασολόγος Γεώργιος Τσαγιαννίδης, ο διευθυντής του κέντρου υγείας Πολυκάστρου, Γεωργιάδης Θεοφύλακτος και ο εκπρόσωπος του γενικού νοσοκομείου Γουμένισσας, δ/ντης διοικητικών υπηρεσιών Γεώργιος Ουζούνης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν η βελτίωση της συνεργασίας για την εφαρμογή συντονισμένων μέτρων και δράσεων με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Τονίστηκε η άρτια οργάνωση και η αποτελεσματικότητα του Δήμου, σε δράσεις πολιτικής προστασίας και ειδικότερα σε δράσεις πυροπροστασίας, όπως και η άψογη συνεργασία του με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Συζητήθηκε ο βαθμός αυξημένης ετοιμότητας των εμπλεκομένων πυροσβεστικών υπηρεσιών οι οποίες υπενθύμισαν την αυστηροποίηση των ποινών για όσους κριθούν υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών, η ετοιμότητα της πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, της αστυνομίας, των δασαρχείων Γουμένισσας και Κιλκίς, ο τρόπος συνδρομής των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας και η ενδεχόμενη συνδρομή των δύο μονάδων υγείας του δήμου μας.

Έγινε αναφορά στην αστυνόμευση δασικών περιοχών τις ημέρες που η επικινδυνότητα για πυρκαγιά είναι μεγάλη, η πορεία υλοποίησης των εργασιών βελτίωσης των δασικών δρόμων του δημοτικού δάσους, ο καθαρισμός από καύσιμη ύλη των αλσών και δασυλλίων πλησίον των οικισμών, η ύπαρξη υδροστομίων και άλλων μέσων παροχής νερού.

Τέλος, επαναδιατυπώθηκαν οι αρμοδιότητες ανά υπηρεσία και φορέα, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς και προσδιορίστηκαν προς επίλυση πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν.

Κλείνοντας ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συντονιστικού για την άμεση ανταπόκριση και τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία και ευχήθηκε η φετινή χρονιά να κυλήσει με όσο το δυνατό λιγότερα περιστατικά πυρκαγιάς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]