Πολιτισμός

Συναυλία του “πόλις” με τραγούδια του Μ.Θεοδωράκη απόλαυσαν στην Γουμένισσα

Μια υπέροχη μουσική καλοκαιρινή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι της Γουμένισσας και όχι μόνο, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στις 9 το βράδυ.

Το καλλιτεχνικό πολιτιστικό σύνολο «η πόλις», υπό την αιγίδα της αντιπερειφέρειας Κιλκίς, του δήμου Παιονίας και με την άρτια διοργάνωση της κοινότητας Γουμένισσας, και των πολιτιστικών συλλόγων της Γουμένισσας, τον «Άγιο Τρύφωνα» και τον «Διογένης ο Σινωπεύς» πλημμύρισε με μελωδίες και τραγούδια του αείμνηστου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη τον αύλειο χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου Γουμένισσας.

“Πριν ένα χρόνο η Ελλάδα έχασε τον δημιουργό του “Άξιον εστί” αλλά η ευρηματική μουσική του μας ακολουθεί σε κάθε μας βήμα και μας ταξιδεύει σε μονοπάτια που χάραξαν τα τραγούδια του.

Σήμερα μέσα από το καλλιτεχνικό σύνολο “ή πόλις” θα αντηχήσει στη Γουμένισσα η συγκλονιστική μουσική του μεγαλυτέρου συνθέτη του 21ου αιώνα, του Μίκη Θεοδωράκη.

Μια μουσική διαποτισμένη από γνήσια ελληνικότητα και διαχρονικό αγωνιστικό πνεύμα που απευθύνεται στους λαούς όλου του κόσμου” ανέφερε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της κοινότητας Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης.

Την εκδήλωση ομόρφυνε, ξεσηκώνοντας το κοινό, το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Τρύφων» με τη συμμετοχή του στο συρτάκι του Ζορμπά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα