Πολιτική

Συνάντηση Γ.Φραγγίδη με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών Οδοντιάτρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΙΟ-ΠΦΥ) είχαν ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα υγείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης, η Γραμματέας της Κοινοβ. Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη  και ο Δ/ντης της Κοινοβ. Ομάδας Θανάσης Γλαβίνας.

Από την πλευρά της ΠΟΙΟ – ΠΦΥ συμμετείχαν οι Χάρης Μπούρος, Νίκος Θεσσαλονικεύς,  Μαρία Γώγου, Μαρία Διούδη, και Αλεξάνδρα Μπράτσου.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος της ΠΦΥ για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας αλλά και την προστασία και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Όλοι οι συνομιλητές έκαναν την κοινή διαπίστωση ότι  συνθήκες της πανδημίας απέδειξαν τη σημαντικότητα της ΠΦΥ αλλά ανέδειξαν επίσης τα δομικά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες της,  απόρροια της παραμέλησής της και των συνεχών πειραματισμών που έχει υποστεί.

Τέτοια προβλήματα είναι η ελλιπής στελέχωση, η απουσία οργανογράμματος και καθηκοντολογίου, η ανισοκατανομή του προσωπικού στις δομές ΠΦΥ και αναλογικά με τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό, κ.ά. Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα συνδικαλιστικής φύσεως που απασχολούν το προσωπικού των δομών της ΠΦΥ.

Από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα επαναχάραξης της πολιτικής για την ΠΦΥ, στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανασύστασης του συστήματος υγείας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]