Αγροτικά

Αυξάνεται η ένταση στις σχέσεις με τους αγρότες στα μπλόκα παρά τις προσκλήσεις κυβερνητικών στελεχών για διάλογο με προοπτική να πέσουν οι τόνοι (Βίντεο)

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Το αγροτικό ζήτημα αναδεικνύεται σε αγκάθι και η διαχείριση της κατάστασης αποτελεί μια δυσεπίλυτη εξίσωση για την οποία δεν έχει βρεθεί λύση.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει στην ήπια στάση, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα δύο κρίσιμες παραμέτρους. Πρώτον ότι δεν υπάρχουν χρήματα για νέα μέτρα πέραν όσων ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα και δεύτερον, ότι υπάρχουν σαφή όρια για το πού μπορούν να φτάσουν οι διαμαρτυρίες.

Το κλείσιμο της Εθνικής Οδού αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση και δεν θα επιτραπεί, καθώς δεν μπορεί να κοπεί η χώρα στα δύο.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να εντάξουμε και την συνάντηση των αγροτοκτηνοτρόφων της Παιονίας την Τετάρτη 7.2.24, που συμμετέχουν στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις με το στέλεχος του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης Ελένη Σώκου, η οποία παράλληλα περιόδευσε σήμερα την περιοχή του δήμου Παιονίας, έχοντας νωρίτερα συνάντηση και με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Σιωνίδη.

Κατά την διάρκεια της οι παραγωγοί της Παιονίας και κυρίως όσοι προέρχονται από τον κλάδο της κτηνοτροφίας Θωμάς Καρυπίδης, Αργύρης Πασχαλίδης, Ιορδάνης Φρονιμόπουλος και Γιώργος Λύκας έθεσαν υπόψη της τα προβλήματα σχετικά με το κόστος παραγωγής και ελέγχων στα αγροτικά προϊόντα και παρασκευάσματα στα ράφια των καταστημάτων και βεβαίως το μέγιστο των ζητημάτων που αφορά τις περικοπές των επιδοτήσεων λόγω εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

Θυμίζουμε ότι το κλίμα των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και σε τοπικό επίπεδο και σε γενικό αναζητά τον διάλογο ,όπως τόνισε στην συνάντηση η κ. Σώκου, επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξουν αλλαγές στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Και το λέμε αυτό καθώς έχει προγραμματισθεί για το προσεχές Σάββατο συνάντηση με στελέχη των κινητοποιήσεων από πολλές περιοχές της Κεντρική Μακεδονίας, μηδέ εξαιρουμένων από Κιλκίς και Παιονία, στην κωμόπολη του Ευρωπού στις 7.30 το βράδυ στο πολιτιστικό κτίριο, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασισθεί η δημιουργία μπλόκου διαμαρτυρίας με επίκεντρο τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Περισσότερα

Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν και καλούν σε παναγροτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων

Παραμένουν στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων δεκάδες τράκτερ αγροτών και κτηνοτρόφων από την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, συντηρώντας το γενικότερο […]

Δείτε ακόμα

Δεν ξεχνώ τα Τέμπη «Ποτέ Ξανά»

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τουλάχιστον 57 ανθρώπους στη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα […]