Αθλητισμός

Σύλλογος Βετεράνων Κιλκισιακού: Απλά αναρωτιόμαστε

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κατήγοροι και κριτές κάποιων παραγόντων που έχουν την ευθύνη, για την όσο το δυνατόν ομαλή διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από την ευθύνη αυτή, απλά αναρωτιόμαστε.

Και αναρωτιόμαστε για καταφανή μόνο πράγματα που συνέβησαν μπροστά στα μάτια μας και δεν τα ακούσαμε από κάποιους τρίτους.

Αναφερόμαστε στον αγώνα μεταξύ Κιλκισιακού και Απόλλωνα Ευρωπού στο στάδιο Κιλκίς. Στον αγώνα αυτό διαπιστώσαμε πρώτα ότι ξαναγυρίσαμε τον χρόνο πολύ πίσω, όσον αφορά σε βίαιες αντιαθλητικές και όχι μόνο συμπεριφορές ποδοσφαιριστών, αλλά και ….παραλήψεις των υπευθύνων που αναφέραμε παραπάνω.

Ναι μεν γνωρίζουμε πολύ καλά την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών σε ένα τοπικό ντέρμπυ. Η κούραση και η προσπάθεια για την νίκη φέρνουν νεύρα και εντάσεις. Δεν δικαιολογούμε σε καμιά περίπτωση όμως τις βίαιες και ακραίες επιθέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Για δε τις ……παραλήψεις μόνο περίεργες μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε. Και λέμε περίεργες όχι επειδή πιστεύουμε ότι κρύβουν κάτι από πίσω αλλά γιατί μας δημιουργούν κάποια εύλογα ερωτήματα. Για αυτά λοιπόν αναρωτιόμαστε !!!!!!

Ερχόμαστε λοιπόν στα καθεαυτού γεγονότα.

Πολύ σωστά, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο διαιτητής κ. Ασβεστόπουλος απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή του Κιλκισιακού Μπακαρόπουλο διότι χτύπησε με αντιαθλητικό τρόπο τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Παρπουτσή. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που δέχτηκε το χτύπημα, πιθανόν για κάποιο διαπληκτισμό ή διαμαρτυρία.

Στην ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα και ενώ οι δύο αποβληθέντες πήγαιναν προς τα αποδυτήρια ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Παρπουτσής επιτέθηκε βίαια στον Μπακαρόπουλο με κλωτσιές στο σώμα και στο πρόσωπο.

Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα συνέβη και το δεύτερο επεισόδιο. Πρωταγωνιστής ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Μιχάλης Κεσίδης ο οποίος επιτέθηκε ξαφνικά και κρατώντας από τον λαιμό χτύπησε στο πρόσωπο τον ποδοσφαιριστή του Κιλκισιακού Τόλη Παπαδόπουλο.

Εδώ είναι το ….περίεργο των γεγονότων που συνέβησαν μπροστά στα μάτια μας και προφανώς στα μάτια όλων αλλά και κυρίως στα μάτια του διαιτητή και των παρατηρητών του αγώνα.

Από όλα τα παραπάνω, όπως μάθαμε αργότερα, το φύλλο αγώνα αναφέρει μόνο την αποβολή των δύο ποδοσφαιριστών (στο πρώτο επεισόδιο) και ότι διέκοψε ο διαιτητής τον αγώνα διότι υπήρξε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Το ….περίεργο συνεχίζεται και στις εκθέσεις των δύο παρατηρητών (Μπαλάσκα – Παπαδόπουλου) που και αυτοί …..δεν είδαν τίποτε μεμπτό. Μάλιστα ενώ πολύ σωστά, πριν την έναρξη του αγώνα άφησαν μέσα στο στάδιο μόνο αυτούς που ήταν καταχωρημένοι στο φύλο αγώνα, κάποια στιγμή βρέθηκαν όμως και κάποιοι από πλευράς Απόλλωνα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα.

Αφού λοιπόν μάθαμε, αργότερα και αυτό, ότι η Πειθαρχική Επιτροπή δεν τιμωρεί κανέναν ποδοσφαιριστή των παραπάνω επεισοδίων μια και βασίζεται στο φύλο αγώνα και στις εκθέσεις των παρατηρητών δεν μας προξένησε καμιά εντύπωση.

Και αυτό γιατί χρόνια τώρα ο νευραλγικός αυτός χώρος των υποτιθέμενων λειτουργών του αθλήματος, διαιτητών και παρατηρητών παραμένει στάσιμος, ιδιοτελής και δυσλειτουργικός και το γνωρίζει όλος ο φίλαθλος κόσμος.

Σε εμάς λοιπόν παραμένει αναπάντητο ακόμη το ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν ο διαιτητής και οι παρατηρητές να μην είδαν τίποτε !!!!!!!

Ελπίδα μας είναι, σαν πραγματικός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Κωνσταντίνος Πάταρας που θα πρέπει να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Από την άλλη μεριά πρέπει να γίνουν προσπάθειες και από τον αρχιδιαιτητή της Επιτροπής Διαιτησίας Πέτρο Κοτούλα ώστε να δούμε κάποια στιγμή και διαιτητές της Ένωσής μας να διαπρέπουν στις μεγάλες κατηγορίες.

Ευχαριστούμε πολύ για την καταχώρηση
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βετεράνων Κιλκισιακού

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]

“Μιλούσε”… το ήθος του!

“Στην μουσική, αρχής γενομένης από την βυζαντινή, με “μύησε” από μικρό παιδί ο εξαίρετος ψάλτης, που είχαμε στο χωριό, Θοδωρής […]