Αθλητισμός

Σχολιασμός της 25ης αγωνιστικής της α1 κατηγορίας ΕΠΣΚ

Την πρωτιά κατά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος α1 κατηγορίας εξασφάλισε ο πρωτοπόρος Αλέξανδρος Κιλκίς, καθώς με την νίκη του επί του Λεβεντοχωρίου διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από την δεύτερη ΑΕ Πολυκάστρου, που πέρασε νικηφόρα από την Πλαγιά.

Στον «ορίζοντα πλανάται» πλέον το ενδεχόμενο αγώνων διαβάθμισης γιά τον τίτλο μεταξύ των ανωτέρω δύο ομάδων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται μαθηματικώς η πιθανότητα συμμετοχής τεσσάρων ομάδων.

Αυτό θα γίνει αν την τελευταία αγωνιστική ημέρα «σκοντάψει» η ΑΕΠ και νικησει η Μ.Βρύση, οπότε, πλην των Αλεξάνδρου και ΑΕΠ στους κατατακτήριους αγώνες θα λάβουν μέρος και οι Μ.Βρύση και Πλαγιά.

Η Μ.Βρύση με την νίκη της στο Δροσάτο εκμεταλλεύθηκε την εντός έδρας ήττα της Πλαγιάς από την ΑΕΠ και πέρασε τρίτη στην κατάταξη.

Στην βάση ο Εύρωπος «πάτησε» σε απολύτως στερεό «έδαφος» χάρη στην επιβλητική νίκη του επί του ΠΑΟΚ Κρηστώνης, ενώ ο Επτάλοφος, παρά την νίκη του επί του Π.Αγιονερίου, το Δροσάτο, με την ήττα του από την Μ.Βρύση και ο Α.Πέτρος παρά την ευρύτερη φετινή νίκη του επί του ήδη καταδικασθέντος σε υποβιβασμό Α.Χαραλάμπους, «ακροβατούν» μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας δηλαδή μεταξύ της συμμετοχής σε αγώνες διαβάθμισης γιά την παραμονή (νίκη ο Επτάλοφος, τουλάχιστον ισοπαλία το Δροσάτο, νίκη ο Α.Πέτρος) και του κατ’ ευθείαν υποβιβασμού (ήττες ή ισοπαλίες και των τριών).

Όσον αφορά στην «ουδέτερη ζώνη», δεδομένης και της προγραμματισμένης ανάπαυλας του Πάικου Γουμένισσας, δεν επήλθε καμμία μεταβολή, καθώς όλες οι ομάδες ακόμη και του Ευρώπου που ισοβάθμισε με την αντίστοιχη του Π.Αγιονερίου, παρέμειναν στις ίδιες θέσεις.

Απο την 25η και προτελευταία αγωνιστική ημέρα απουσίασε η ισοπαλία με τους γηπεδούχους να «επικρατούν» των φιλοξενουμένων στις νίκες με τέσσερες έναντι δύο (οι τελευταίες με το ίδιο αποτελεσμα 3-0).

Σε ατομικό επίπεδο σημειώενται η τριπλή επιτυχία του Στάμου (Α.Πέτρου).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα