Αθλητισμός

Σχολιασμός της 14ης αγωνιστικής της Α κατηγορίας ΕΠΣΚ

Ήττα στο Σταυροχώρι υπέστη η πρωτοπόρος του β΄ ομίλου Τέρπυλλος και εντός έδρας η Αργυρούπολη από τον Ποντιακό Ν.Σάντας.

Έτσι, ο Εθνικός Σ.Σ.Μουριών, που πέρασε νικηφόρα από το Μαυρονέρι, πλησίασε σε απόσταση «βολής» την πρώτη και «αναπνοής» την δεύτερη. Την πρώτη τριάδα πλησίασαν αρκετά ο Ποντιακός Ν.Σάντας και κάπως το Σταυροχώρι.

Από τον συνδυασμό της νίκης του τελευταίου με την ήττα των Ελπίδων Κιλκις από τον Ά.Παντελεήμονα προέκυψε περαιτέρω «άνοιγμα» της «ψαλίδας» μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης πεντάδας της κατάταξης.

Εκτός από τον Ά.Παντελεήμονα, τις Ελπίδες Κιλκίς πλησίασε και η Φύσκα, νικώντας τον ουραγό Αναβρυτό.

Χωρίς ισοπαλία η 14η αγωνιστική ημέρα, με τους φιλοξενούμενους να θριαμβεύουν επί των γηπεδούχων με τέσσερις νίκες έναντι μίας.

Νέα τροπή έλαβε η κατάσταση στην κορυφή του β΄ομίλου, καθώς σ΄αυτήν ανήλθε η Δόξα Χέρσου, κερδίζοντας εκτός έδρας το «ντέρμπυ» με την έως την προηγούμενη εβδομάδα ισόβαθμη Ποντοηράκλεια, η οποία υποχώρησε στην τρίτη θέση, ενώ στην δεύτερη προωθήθηκε το Πευκόδασος με την νίκη του επί του Αίαντος Πολυκάστρου.

Την απόσταση από την τρίτη θέση μείωσε το Πολύπετρο, με πεντάρα επί του Ανθοφύτου.

Με το τελευταίο ισοβάθμησε στην βάση ο ΑΟΚ Πολυκάστρου νικώντας τον βαθμολογικώς ασφαλή Εθνικό Αξιούπολης, τον οποίο «έπιασε» το Χορήγι επικρατώντας του καταδικασθέντος σε υποβιβασμό Μεταλλικού. Η 15η αγωνιστική μέρα «κύλησε» χωρίς ισοπαλία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα