Αθλητισμός

Σχολιασμός της 13ης αγωνιστικής της α1 κατηγορίας ΕΠΣΚ

Η Πλαγιά νίκησε στο «ντέρμπυ» του ΠΑΟΚ Κρηστώνης, που έμεινε μόνος δεύτερος. Ανάκαμψη ΑΕ Πολυκάστρου, ενώ ο Εύρωπος έδωσε συνέχεια στην βαθμολογική άνοδό του. Πρώτη νίκη της ουραγού Αργυρούπολης και πρώτη φορά πέντε νίκες γηπεδούχων επί ισαρίθμων αγώνων

Η Πλαγιά έγινε… κορυφή, καθώς με την νίκη της στο «ντέρμπυ» με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης έμεινε μόνη πρώτη στην κατάταξη της α1 κατηγορίας.

Τον ηττηθέντα πλησίασαν σε απόσταση «αναπνοής» η ανακάμψασα ΑΕ Πολυκάστρου («τεσσάρα» επί της Ποντοηρακλείας) και «βολής» ο Εύρωπος, που συνέχισε την βαθμολογική του άνοδο.

Οι δύο αυτές ομάδες υποσκέλισαν λόγω της προγραμματισμένης ανάπαυλάς της την Μ. Βρύση, η οποία μετά την παραβίαση της εστίας τόσο της Πλαγιάς όσο και του ΠΑΟΚ Κρηστώνης (τριπλή) είναι πλέον η μόνη με μονοψήφιο αριθμό παθητικών τερμάτων.

Στην «ουδέτερη ζώνη» το Πάικο Γουμένισσας, νικώντας και «καθηλώνοντας» τον έως νωρίς το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ισόβαθμό του Καμπάνη, «προσπέρασε» τον Εθνικό ΣΣ Μουριών, που ηττήθηκε στον Εύρωπο.

Εκτός από την Ποντοηράκλεια σε βαθμολογικό «τέλμα» παρέμεινε ο αποδυναμωμένος Επτάλοφος, μετά την εκτός έδρας ήττα του από την ουραγό Αργυρούπολη, «πέφτοντας θύμα» της «παρθενικής» νίκης της γηπεδούχου. Η τελευταία με τα δύο τέρματα, που σημείωσε, έφτασε τα δέκα, και έτσι δεν υπάρχει πλέον ομάδα με μονοψήφιο αριθμό ενεργητικών τερμάτων.

Τέλος, όλες οι ομάδες επαναβεβαίωσαν την… απέχθειά τους στην ισοπαλία, αφού αυτή απουσίασε για ένατη αγωνιστική ημέρα επί συνόλου δεκατριών, ενώ για πρώτη φορά υπήρξε απόλυτη κυριαρχία των γηπεδούχων με πέντε νίκες επί ισαρίθμων αγώνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα