Εκπαίδευση

Σε λειτουργία το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς

Η δημόσια εκπαίδευση στο Κιλκίς αποκτά ένα καινοτόμο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, το  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο συστήθηκε και λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου.

Η διάρκεια της φοίτησης είναι δύο σχολικά έτη με διδασκαλία 25 ωρών την εβδομάδα.

Τα μαθήματα γίνονται τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Οι απόφοιτοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε Γενικά ή Επαγγελματικά Λύκεια. Το απολυτήριο Γυμνασίου θεωρείται προαπαιτούμενο σε πολλές προκηρύξεις για θέσεις στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς στεγάζεται στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Εγγραφές πραγματοποιούνται τις εργάσιμες ημέρες από τις 17:00 έως τις 20:00 στο χώρο του σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Διευθυντή του σχολείου  Χαράλαμπο Βουλγαράκη (τηλ. επικοινωνίας 6938 384444) ή με τον Υποδιευθυντή του Ηλία Θεόδωρο ( τηλ επικοινωνίας 6945 543120).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα