Γενικά

Σχέσεις στενής συνεργασίας «σφυρηλατούν» οι δήμοι Παιονίας και Σβέμπις Γκμυντ Γερμανίας

Τηλεδιάσκεψη με σκοπό την γνωριμία και την ανταλλαγή απόψεων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4.2.21 μεταξύ των δημάρχων Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη και Σβέμπις Γκμυντ Γερμανίας Ρίχαρντ Άμολντ και των συνεργατών τους, στην οποία συμμετέσχε και ο υφυπουργός του ομοσπονδιακού υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης της Γερμανίας Νόρμπερτ Μπάρτλε.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Απώτερος σκοπός είναι η συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων αναφορικά με θέματα, που σχετίζονται με την καθημερινότητα των δημοτών τους, την οικονομική ανάπτυξη και την τεχνογνωσία.

Όπως τόνισε ο Γερμανός δήμαρχος κατά τον χαιρετισμό του, οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών έγιναν, όταν ο δήμαρχος Παιονίας επισκέφθηκε το γραφείο της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Θεσσαλονίκη.

Κατά την διάρκειας δύο ωρών τηλεδιάσκεψη έγινε η παρουσίαση των δήμων Παιονίας και Σβέμπις Γκμυντ με την προβολή σχετικών βίντεο, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν τα προβλήματα, που απασχολούν τους δημότες, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης.

Συμφωνήθηκε να συνεχισθούν οι επαφές, με την δημιουργία θεματικών ενοτήτων σχετικών με τον τουρισμό, την διαχείριση των απορριμμάτων και την διαχείριση του Μεταναστευτικού».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα