Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Όταν οι σχάρες «βουλώνουν»

Οι σχάρες σε κατηφορικούς δρόμους πόλεων, αλλά και σε πλάγια σημεία δίπλα σε κεντρικούς, όπως γιά παράδειγμα στην συμβολή των οδών 21ης Ιουνίου και Ε.Βενιζέλου τοποθετούνται γιά την ομαλή ροή των ομβρίων υδάτων στους αντίστοιχους αγωγούς, ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στους δρόμους και επομένως στην κίνηση σ’ αυτούς όταν βρέχει, ιδίως δε σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.

Αρκεί, βεβαίως, να καθαρίζονται, όταν επικαλύπτονται από χώματα και άλλες φερτές από τα νερά της βρόχης ύλες, κοινώς όταν «βουλώνουν».

Διαφορετικά, τα αποτελέσματα θα είναι σαν και αυτά, που «αποτυπώνει» ο φακός του «Μαχητή» στο προαναφερθέν κεντρικότατο σημείο του Κιλκίς την Τετάρτη 25.11.15, ημέρα έντονης βροχόπτωσης.

Μία εικόνα, που υπενθυμίζει την στοιχειώδη υποχρέωση των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς να πράττουν ό,τι επιβάλλεται, ώστε να παραμένουν ανοικτές οι σχάρες και να μην προκύπτουν προβλήματα από το πουθενά.

Αλλωστε την συγκεκριμένη ημέρα δεν ενέσκυψε δα και καμμία ….θεομηνία, από εκείνες που προσφέρουν ελαφρυντικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Περισσότερα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Πώς γίνεται;

«Πώς γίνεται να «διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας» γιά το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία, που δεν είναι αρμοδιότητα του […]

Δείτε ακόμα