Πολιτική

Οι αρμόδιοι… «συσκέφθηκαν», άντε να δούμε πότε πρόκειται να γίνουν έργα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς ύστερα από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Η σύσκεψη είχε ως μοναδικό θέμα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και δεκαετίες στο τμήμα της ΠΑΘΕ από Πολύκαστρο μέχρι τον κόμβο Χαλάστρας μήκους 44,2 χιλιομέτρων και το οποίο στερείται διαχωριστικού διαζώματος με αποτέλεσμα τα πολλά θανατηφόρα τροχαία κατόπιν μετωπικών συγκρούσεων.

Ως γνωστόν σε πρόσφατα τροχαία δυστυχήματα εντός μιας εβδομάδας (26/3 και 5/4) έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι τρεις βουλευτές του νομού Θεόδωρος Παραστατίδης, Γεώργιος Γεωργαντάς και Χρήστος Χατζησάββας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Παιονίας Θέμης Ανθρακίδης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μιχελία Καραμισάκη και Παύλος Θωμαϊδης και ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς Ιωάννης Ταλαμπίρης.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με σύντομη ενημέρωση για την απαράδεκτη κατάσταση και τα πρόσφατα τραγικά συμβάντα από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βεργίδη.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις απ’ όλους με προτάσεις , οι οποίες αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης προς κάθε αρμόδιο ώστε να ληφθούν μέτρα επίλυσης του μείζονος προβλήματος, τόσο άμεσα, όσο και μακροπρόθεσμα και οριστικά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη συζήτηση ο αστυνομικός διευθυντής Κιλκίς, γνωστοποίησε την ενέργειά του να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά προς την εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στο εν λόγω τμήμα της ΠΑΘΕ με τα τραγικά συμβάντα.

Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίσθηκε η σύνταξη και αποστολή δύο επιστολών – αναφορών προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (υπουργείο οικονομικών, ΤΑΙΠΕΔ, “Εγνατία ΑΕ”, περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κλπ).

Αποφασίσθηκε τέλος η συστηματική και εντατική πίεση προς κάθε αρμόδιο μέσω της διαρκούς προσωπικής παρουσίας των εκπροσώπων του νομού.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα