Πολιτική

Δέσμευση του υπουργείου Παιδείας για μεταφορά του ΤΕΙ στο νέο κτήριο

Την δέσμευση του υπουργείου παιδείας για την λειτουργία του ΤΕΙ Κιλκίς από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στο νέο κτίριο μετέφερε o γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων, Γιάννης Παντής σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19.2.17 παρουσία του υφυπουργού εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη στο Κιλκίς, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην πόλη.

Στην σύσκεψη παρέστησαν οι πρόεδροι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Πασχαλούδης, όπως και ο πρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης Γεώργιος Σαββίδης και το μέλος ΔΕΠ, Βενετία Κουτσού.

Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο, ενώ εξετάστηκε η παρούσα κατάσταση του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης, καθώς και η στελέχωσή του με μέλη ΔΕΠ.

Η σύσκεψη κατέληξε στα εξής:

Το τμήμα σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στις νέες του εγκαταστάσεις. Τα έξοδα μετεγκατάστασης, μεταφοράς μηχανημάτων και πρώτης λειτουργίας θα καλυφθούν από πρόσθετους έκτακτους πόρους του υπουργείου παιδείας.

Η περαιτέρω ενίσχυση του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης με μέλη ΔΕΠ, τουλάχιστον δύο ως πρόταση στην γενική συνέλευση του ιδρύματος.

Επί πλέον, από πλευράς του υπουργείου παιδείας θα δρομολογηθεί η διάθεση δύο πρόσθετων θέσεων μελών ΔΕΠ προς το τμήμα, στην επόμενη κατανομή θέσεων μελών ΔΕΠ στα τέλη του 2017.

Τη Δευτέρα 20.2.17 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου του ΤΕΙ Σερρών, Δημήτρη Πασχαλούδη με τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στο περιθώριο τη συνάντησης που θα έχει ο κ. υπουργός με τους προέδρους των ΤΕΙ της χώρας.

Δέσμευση του Υπουργείου είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, που προκύπτουν από τη λειτουργία του Τμήματος στο νέο κτίριο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, ο οποίος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματά της.

Το αίτημα για την λειτουργία του παραρτήματος Κιλκίς του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο κτίριο είχε διατυπωθεί από όλους τους τοπικούς φορείς του Κιλκίς προς τον υφυπουργό εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στον νομό, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2017 για την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Την μετεγκατάσταση του ΤΕΙ χαιρετίζει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Την μετεγκατάσταση του ΤΕΙ Κιλκίς στο νεόδμητο κτίριό του από της 1ης Σεπτεμβρίου χαιρετίζει η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, απονέμοντας εύσημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή το δελτίο Τύπου του υφυπουργού εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη της 19ης Φεβρουαρίου 2017 η Ν.Ε Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει την είδηση- δέσμευση του υπουργείου παιδείας σχετικά με τη λειτουργία, από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, του τμήματος Τ.Ε.Ι σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης στο φυσικό του χώρο- αυτό του νέου κτιρίου.

Η λειτουργία του νέου κτιρίου απετέλεσε πάγιο αίτημα των φορέων του νομού, αλλά και ταλαιπώρησε για χρόνια τους δημότες του Κιλκίς, προσβάλλοντας συχνά τη νοημοσύνη τους.

Υπήρξε συνώνυμο γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, ανυπαρξίας σχεδιασμού, μικροπολιτικού παραγοντισμού. Απετέλεσε την εικόνα μιας πολιτείας που πρώτα κατασκεύαζε δημόσια κτήρια και μετά… προσπαθούσε να σχεδιάσει τι θα τα κάνει, σε ποιο οργανωτικό σχήμα θα τα εντάξει.

Η σημερινή και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου παιδείας με απλά, άμεσα και αποφασιστικά βήματα έδειξαν πως, αν υπάρχει πολιτική βούληση, ο δαίδαλος της γραφειοκρατίας μπορεί να παραμεριστεί.

Μένουν αρκετά να γίνουν ώστε το κτίριο να αξιοποιηθεί σε όλο του το εύρος. Ωστόσο, το πιο σημαντικό βήμα έγινε και η νέα χρονιά θα βρει τους σπουδαστές στις νέες εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι.

Κάποιοι συνέβαλαν με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, ιδιαίτερα στο τελευταίο στάδιο. Έδειξαν το πώς πρέπει και μπορεί να λειτουργεί μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους υπόλοιπους φορείς, τους σπουδαστές και τους πολίτες, μένει να αγκαλιάσουν το νέο χώρο της μόρφωσης, να τον ενδυναμώσουν και κυρίαρχα με τις προτάσεις και τη συμμετοχή τους να συνδέσουν την θεωρητική κατάρτιση, με τις υπαρκτές παραγωγικές ανάγκες του τόπου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]