Γενικά

Σύσκεψη στον δήμο Παιονίας για την πανδημία του COVID 19

Στο δημαρχείο του Πολυκάστρου την Τρίτη 31.3.20 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νίκου Καπουτζή με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στον δήμο Παιονίας.

Συμμετείχαν ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Γουμένισσας Ηλίας Ζάχαρης, ο διευθυντής παθολογικής κλινικής Γουμένισσας Αιμίλιος Σάτσογλου, ο διευθυντής του κέντρου υγείας Πολυκάστρου Γιώργος Περπερίδης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Ηλίας Αριζάνης, ο διοικητής της πυροσβεστικής Γουμένισσας Χρήστος Γκαντίδης, ο υπαστυνόμος Ιωάννης Φωτιάδης και ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Ντάτος.

Από τους παρευρισκόμενους γιατρούς υπήρξε ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες της πανδημίας, την μετάδοση αυτής, και τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Δόθηκε έμφαση στην ενημέρωση προς τους δημότες που πρέπει να συνεχιστεί από τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε υλικά ( μάσκες, γάντια και στολές).

Από τον δήμαρχο έγινε αναφορά για την λειτουργία των δομών κοινωνικής μέριμνας, για το “Βοήθεια στο σπίτι”, για τις ενέργειες σε σχέση με τις ευπαθείς ομάδες και για τις ενέργειες σε σχάση με τους φιλοξενούμενους στην δομή της Νέας Καβάλας.

Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για υλικά προφύλαξης και ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη συνεργασία με τον δήμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν συνεχώς.

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Γουμένισσας αναφέρθηκε στην οργάνωση και επάρκεια που παρουσιάζει το νοσοκομείο στις δυνατότητες αντιμετώπισης των κρουσμάτων και στους τρόπους βελτίωσης και ουσιαστικής προσφοράς στην αντιμετώπιση του COVID-19.

Ο υπαστυνόμος αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει η αστυνομία για τον περιορισμό της κίνησης των μεταναστών.

Ο διευθυντής κέντρου υγείας Πολυκάστρου ζήτησε υλικά για το προσωπικό και να γίνει άμεσα η απολύμανση του.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]