Γενικά

Δεν θα συγχωνευθούν φέτος τα δημοτικά Γοργόπης-Τούμπας

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2030/Β/25.7.14) απόφαση του υφυπουργού παιδείας και θρησκευμάτων Αλεξάνδρου Δερμεντζοπούλου, με την οποία αναστέλλεται προηγούμενη κοινή υπουργική απόφαση με την οποία συγχωνεύονται το τετραθέσιο δημοτικό σχολείο Γοργόπης με το πρώτο εξαθέσιο Αξιούπολης σε νέο δεκαθέσιο Αξιούπολης και το τριθέσιο δημοτικό σχολείο Τούμπας με το οκταθέσιο Ευρώπου σε νέο δεκαθέσιο Ευρώπου.
Χάρη στην εν λόγω απόφαση η συγχώνευση δεν θα ισχύσει τουλάχιστον για το σχολικό έτος 2014-15.
Η εξέλιξη προκάλεσε την ικανοποίηση των φορέων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των τοπικών κοινοτήτων και της δημοτικής αρχής Παιονίας, που από την πρώτη στιγμή, διερμηνεύοντας τα αισθήματα μιάς ομονοούσας σ’ αυτό το θέμα τοπικής κοινωνίας, εξέφρασαν εξαρχής την αντίθεσή τους στις εν λόγω συγχωνεύσεις και σχημάτισαν ένα αρραγές «μέτωπο» εναντίον της εφαρμογής της σχετικής κοινής απόφασης.
Το αίτημά τους έτυχε της υποστηρίξεως του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά, που έκανε λόγο γιά υλοποίηση μιάς συγκεκριμένης δέσμευσης.

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Δείτε ακόμα