Οικονομία

Συντονιστής εταίρος στο πρόγραμμα ΒΡΕΝDΑ το επιμελητήριο του Κιλκίς

Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί η υλοποίηση του έργου BRENDA, από το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (ΕΒΕ) Κιλκίς, με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης, έναν κλάδο που έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα την περίοδο του νέου κορωνοϊού.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται , μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Με το εν λόγω πρόγραμμα επιδιώκεται, με επαυξημένη πραγματικότητα και μέσα από ένα ευχάριστο περιβάλλον υπό τύπον παιχνιδιού, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στον τόπο μας και φυσικά η ανάπτυξη του πελατολογίου στις επιχειρήσεις εστίασης.

Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25.7.20, η συνάντηση των εταίρων του έργου. Στην συνάντηση το ΕΒΕ Κιλκίς εκπροσώπησε, ο πρόεδρός του Χρήστος Χατζημλάδης και η συντονίστρια του έργου Μαρία Καλογερίδου. Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των εταίρων γιά την ολοκλήρωση των παραδοτέων του έργου και της επικείμενης πιστοποίησης.

Οι επιχειρήσεις εστίασης και τροφίμων που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν αλλά και να συνδεθούν με την «πλατφόρμα» του BRENDA, ώστε να αποτελέσουν σημείο επίσκεψης του παιχνιδιού, προσφέροντας στους επισκέπτες γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο επιμελητήριο Κιλκίς (τηλ. 2341024580, Μαρία Καλογερίδου, mail: [email protected]).

Το έργο ΒΡΕΝDΑ

Το έργο «BRENDA – Ψηφιακές γαστρονομικές διαδρομές» υλοποιείται με συντονιστή εταίρο το επιμελητήριο Κιλκίς και εταίρους το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τις εταιρίες «Honeybee» MEΠΕ και «Arlise» ΜΕΠΕ.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία διαδραστικών διαδρομών αφήγησης και δυναμικής περιήγησης στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, με χρήση σύνθετων συστημάτων επαυξημένης πραγματικότητας.

Το σύστημα Brenda δημιουργεί ένα περιβάλλον παιχνιδιού, με στόχο την γαστρονομική και ιστορική εξερεύνηση της περιοχής του νομού Κιλκίς.

Η διαδικασία υλοποιείται μέσα από ένα ειδικώς σχεδιασμένο παιχνίδι και μία ανάλογη εμπειρία σχεδιασμένη γιά τον ίδιο συγκεκριμένο σκοπό.

Καθώς το περιβάλλον έχει τουριστικό προσανατολισμό, έχει σχεδιαστεί, ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη έναν οργανωμένο και διασκεδαστικό τρόπο, γιά να γνωρίσει σημαντικά στοιχεία, που συνθέτουν την παράδοση του τόπου, όπως η ιστορία, η φυσική ομορφιά, τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικές συνταγές και, επί πλέον, να διασυνδεθεί με επιχειρήσεις, που παρέχουν την δυνατότητα να δοκιμάσει τα τοπικά προϊόντα και γεύσεις και να μάθει περισσότερα γιά αυτά από τους δημιουργούς τους, που εμπράκτως συντελούν στην διατήρηση της ντόπιας γαστρονομικής παράδοσης.

Το συνολικό σύστημα, με τις διαδικασίες του και τις επί μέρους δράσεις, οργανώνεται υπό μορφήν ιστοσελίδος, παρέχοντας προσαρμοσμένη λειτουργία σε φορητές συσκευές υπό τη μορφή WEB εφαρμογής.
Παράλληλα μία τρίτη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας υποστηρίζει τις δράσεις αναγνώρισης στοιχείων στον χώρο και στην υλοποίηση των παιχνιδιών στον φυσικό χώρο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]