Γενικά

Συντονιστής ειδικού προγράμματος φιλαναγνωσίας το 3ο γυμνάσιο Κιλκίς στο πλαίσιο του “Erasmus+”

Ειδικό πρόγραμμα φιλαναγωνσίας υλοποιεί και συντονίζει ανάμεσα σε πέντε σχολεία-εταίρους το 3ο γυμνάσιο Κιλκίς στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Erasmus+”. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας Erasmus+ The Love of Reading, του οποίου την πρωτοβουλία εκπόνησης και τον γενικό συντονισμό έχει το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση των εταίρων στην Aguadulce της Αλμερίας στην Ισπανία. Η συνάντηση διήρκεσε μία εβδομάδα από 9/2 έως 15/2/2020. Συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 5 σχολείων (Κύπρος-Λατσιά, Ιταλία-Viterbo, Ισπανία- Αλμερία, Τσεχία-Πράγα και Ελλάδα-3ο Γυμνάσιο Κιλκίς) μαζί με 4 μαθητές για κάθε σχολείο/χώρα καθώς και εκπρόσωποι της βιβλιοθήκης του Ιασίου, Ρουμανίας. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από ισπανικές οικογένειες

Την επομένη (Δευτέρα, 10/2 ) της άφιξης και υποδοχής όλων των εταίρων στην διοργανώτρια χώρα επισκεφθήκαμε το σχολείο της Aguadulce όπου οι μαθητές μας υποδέχθηκαν με μια μουσική παράσταση. Ακολούθησαν οι γνωριμία των μαθητών μεταξύ τους με παιχνίδια και δραστηριότητες και εν συνεχεία εργαστήριο με τη συμμετοχή των μαθητών για τη δημιουργία βίντεο σχετικά με το βιβλίο που είχαν διαβάσει . ( Omnia, της Laura Gallego).

Στη διάρκεια της παραμονής μας στην Aguadulce, παρακολουθήσαμε συναυλία στο τοπικό Μουσικό Σχολείο στο El Parador και επισκεφθήκαμε την Roquetas de Mar όπου συναντηθήκαμε με το δήμαρχο της πόλης και αργότερα ξεναγηθήκαμε στο οντιτόριουμ –θέατρο της Ροκέτας ντε Μαρ αλλά και στο μουσείο ταυρομαχιών .

Το πρόγραμμα φιλοξενίας μας συμπεριελάμβανε επίσκεψη στην πόλη Γρανάδα και περιήγηση στο περίφημο κάστρο Alhambra ενώ οι μαθητές επισκέφθηκαν και το πάρκο επιστημών. Επίσης επισκεφθήκαμε την Αλμερία όπου περιηγηθήκαμε στο φρούριο Alcazaba και στον καθεδρικό ναό της πόλης. Γευματίσαμε όλοι στη σχολή Σεφ όπου οι μαθητευόμενοι προετοίμασαν ειδικά για εμάς γεύμα με πρώτο, δεύτερο κλπ πιάτο και επιδόρπιο και όλη την επισημότητα ενός γκουρμέ εστιατορίου.

Την Παρασκευή 14/2 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των σχολείων/χωρών η παρουσίαση των εργασιών τους για το βιβλίο που είχαν διαβάσει και μελετήσει καθώς και δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο και παρουσίαση του βίντεο που είχαν δημιουργήσει την πρώτη ημέρα. Ακολούθησαν ψυχαγωγικά παιχνίδια και, τέλος, επίσκεψη όλων στις σπηλιές Σόρμπας.

Η εμπειρία της επίσκεψης στην Ισπανία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για όλους και κυρίως για τους μαθητές σε μορφωτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Φεύγοντας από την Αλμερία πήραμε μαζί μας τις καλύτερες εντυπώσεις για την ισπανική φιλοξενία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]