Αθλητισμός

Έχουν γίνει συνήθεια… οι διακρίσεις και τα μετάλλια στον Κ.Χαμουρούδη!

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, που ξεκίνησε το 2020 και συνεχίσΘηκε το 2021, δεν σταμάτησε τον διαχρονικό Κιλκισιώτη αθλητή κλασικού αθλητισμού Κώστα Χαμουρούδη, από το Πολύκαστρο, να συμμετάσχει σε δύο εγχώριες διοργανώσεις με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη 5.5.21, στο δημοτικό στάδιο Αλεξανδρούπολης, όπου διεξήχθη η εαρινή θεσμική συνάντηση συλλόγων διαχρονικών αθλητών συνθέτων αγωνισμάτων (πεντάθλου, πεντάθλου ρίψεων), όπως και μεμονωμένων αγωνισμάτων, με συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα.

Ο Κώστας Χαμουρούδης κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στην κατηγοριακή ηλικία του, και συγκεκριμένα στο πένταθλο ρίψεων (σφυροβολίας, σφαιροβολίας, δισκοβολίας, ακοντισμού και βαρέος οργάνου) με συνολική βαθμολογία 2,698 βαθμών στον ακοντισμό με 36,96μ. και στην σφαιροβολία με 10,45μ.

Επί πλέον του απονεμήθηκε κύπελλο, διότι οι 2.698 βαθμοί στο πένταθλο ρίψεων, που ήταν και ατομική επίδοση, υπήρξε καλύτερη από την επί μέρους συνολική βαθμολογία όλων των συμμετασχόντων στο αγώνισμα αυτό ακόμη και μικρότερων σε ηλικία!

Ακολούθησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου 2021, στον Βόλο, όπου ο πολυσύνθετος αθλητής κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο επί ισαρίθμων αγωνισμάτων και στην ίδια κατηγορία ηλικίας (Μ 60).

Συγκεκριμένα, πρώτευσε στον ακοντισμό με 40,76μ. (ακόντιο 600γρ.), καλύτερη επίδοση στην κατηγορία την τελευταία πενταετία και νέα ατομική, στην σφαιροβολία με 10,61μ., στην σκυταλοδρομία 4×100μ. με 56,42 και, τέλος, το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος μόνο με 4.10μ., «αποκομίζοντας» τραυματισμό στο ήδη επιβαρυμένο γόνατό του. Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί, ότι το αγώνισμα του άλματος εις μήκος διεξήχθη 15 λεπτά αμέσως μετά την σκυταλοδρομία 4×100μ., οπότε το γαλακτικό οξύ στον οργανισμό του ήταν στο μέγιστο σημείο.

Ήδη έχει ξεκινήσει φυσιοθεραπείες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ήδη δύο φορές χειρουργημένο δεξιό γόνατο γιά τον εσωτερικό μηνίσκο, καθώς πρέπει να συνεχίσει την προετοιμασία του, ώστε να συμμετάσχει στο βαλκανικό πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 17,18 και 19.9.21 στην Κορυτσά της Αλβανίας, στα αγωνίσματα του ακοντισμού, των αλμάτων εις μήκος και εις ύψος, του δρόμου 100μ. μετ’ εμποδίων, της σκυταλοδρομίας 4×100μ. και της βαλκανικής σκυταλοδρομόας (800x400x200x100μ.) ανάλογα με το πρόγραμμα των αγώνων που ακόμη δεν έχει κοινοποιηθεί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα