Γενικά

Συνελήφθη γυναίκα για απάτη στο Κιλκίς που απέσπασε από άλλη γυναίκα 12.300 ευρώ

Συνεργός της τηλεφώνησε σε γυναίκα προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και της απέσπασαν 12.300 ευρώ για να υποβληθεί δήθεν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση – Στην κατοχή της βρέθηκε ολόκληρο το ποσό που απέσπασε από την παθούσα

 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, συνελήφθη την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024) μία αλλοδαπή γυναίκα, για εξαπάτηση ημεδαπής γυναίκας σε περιοχή του Κιλκίς.

Ειδικότερα, συνεργός της τηλεφώνησε προχθές το μεσημέρι σε ημεδαπή γυναίκα, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα προκειμένου να γίνουν περισσότερο πιστευτοί, γυναίκα συνεργός τους προσποιούνταν στο τηλέφωνο την κόρη της.

Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 12.300 ευρώ, το οποίο παρέλαβε η προαναφερομένη αλλοδαπή γυναίκα από την οικία της παθούσας.

Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί λίγο αργότερα η αλλοδαπή γυναίκα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και να συλληφθεί.

Στην κατοχή της βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 12.300 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα. Επίσης στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:
• Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
• Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.
• Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
• Χρησιμοποιήστε άλλη τηλεφωνική συσκευή για την επικοινωνία με το οικείο σας πρόσωπο, καθώς ενδέχεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμη στη «γραμμή».
• Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).
• Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Περισσότερα

Γ.Περπερίδης: «Το ΕΣΥ χρειάζεται και στον νομό μία «γενναία» μεταρρύθμιση – αναβάθμιση»

Σε  μία παρέμβαση ρηξικέλευθη, τεκμηριωμένη, ρεαλιστική και  ταυτοχρόνως με σαφείς αποστάσεις από ωρισμένες παγιωμένες κομματικές πεποιθήσεις και απόψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ […]

Δείτε ακόμα