Γενικά

Συνελήφθησαν τρία μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης χασίς με τη συμβολή αστυνομικών του ν. Κιλκίς

Στα χέρια αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπεσαν τρία μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το αρχηγικό στέλεχος.

Προηγήθηκε έρευνα, σε συνεργασία με το γραφείο DEA (στην αμερικανική πρεσβεία) Αθηνών, τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς και το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας Κιλκίς.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 41 και 45 και 40 ετών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προέκυψε ότι αρχηγικό μέλος του εν λόγω κυκλώματος ήταν ο 41χρονος με άμεσο συνεργό τον 45χρονο, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες χθες σε αγροτικό δρόμο κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία διαπιστώθηκε ότι κατείχαν δύο σάκους που περιείχαν 40 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 44 κιλών και 122 γραμμαρίων, οπότε και συνελήφθησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε και συνελήφθη το τρίτο μέλος του κυκλώματος που παρουσιάστηκε για την παραλαβή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και το οποίο κατείχε το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ ως αμοιβή για τη μεταφορά της κάνναβης προς τη Θεσσαλονίκη.

Πέραν της ποσότητας των ναρκωτικών ουσιών, κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα κινητά τηλέφωνα, φορητός πομποδέκτης και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που εξέδωσσε η ανακρίτρια του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της εισαγωγής στην επικράτεια, κατοχής και μεταφοράς από υπαίτιο που διακινεί ναρκωτικές ουσίες κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για την πράξη της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβασης της Νομοθεσίας περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]