Γενικά

Συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν συστήσει συμμορία για παράνομο πλουτισμό από κλοπές

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης 14.7.20 σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του γραφείου δημόσιας ασφάλειας του αστυνομικού τμήματος Παιονίας με τη συνδρομή και των αστυνομικών του γραφείου δημόσιας ασφάλειας του τμήματος ασφάλειας Κιλκίς τρείς ημεδαποί άνδρες, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε περιοχές του Κιλκίς.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, οι ανωτέρω τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου 2020 συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε χωριά της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς.

Από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι από τις 15 Ιανουαρίου 2020 έως και χθες (14 Ιουλίου 2020) διέπραξαν από κοινού συνολικά οκτώ διαρρήξεις παραβιάζοντας παράθυρα οικιών και μία κλοπή από όχημα.

Από τις περιπτώσεις αυτές κατάφεραν να αποσπάσουν κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στις 9.600 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 3.273 ευρώ, συνολικά. Επίσης, στην κατοχή του ενός από αυτούς βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το αστυνομικό τμήμα Παιονίας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα