Γενικά

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, το πρωί της Τρίτης 9.6.20 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της ομάδας διασυνοριακού εγκλήματος της διεύθυνσης αστυνομίας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε ο ημεδαπός άνδρας σε λαϊκή αγορά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση 230 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε υπόγειο χώρο που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:

• 1.475 λαθραία πακέτα τσιγάρων,

• 82 συσκευασίες καπνού, των 50 γραμμαρίων η καθεμία,

• το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και

• ένα κινητό τηλέφωνο

Στη δεύτερη περίπτωση, εντοπίστηκε ο αλλοδαπός άνδρας σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης να κατέχει σε σάκο συνολικά 550 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Όλα τα παραπάνω λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Γουμένισσας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]