Ειδήσεις Video

Οι κάτοικοι των Μουριών διεκδικούν μέχρι να πετύχουν τα δίκαια αιτηματά τους

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου που ήταν ασφυκτικά γεμάτη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των κατοίκων του Σ.Σ.Μουριών που οργάνωσε και υλοποίησε η συντονιστική επιτροπή διαμαρτυρίας δημοτών, με συντονίστρια την δικηγόρο Ηλιάνα Καρυπίδου για τα φλέγοντα θέματα του μεταναστευτικού – προσφυγικού και της λειτουργίας του γυμνασίου και του λυκείου, είχε μεγάλη ανταπόκριση αν αναλογιστεί κανείς την συμμετοχή του κόσμου.

Πρώτος τον λόγο στη συνέλευση των κατοίκων πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μάκης Αργυρόπουλος που εξέθεσε το πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής ζητώντας άμεσα την λύση του.

Ακολούθησε ο υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής και βουλευτής νομού Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος τόνισε ότι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου των Μουριών εδώ και τρία χρόνια που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες στο ξενοδοχείο «Θεά Δήμητρα», επέδειξαν αισθήματα ανθρωπισμού, υπομονή και ανοχή. Ο κ. Γεωργαντάς χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των κατοίκων να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων και να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση στον οικισμό καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί κρούσματα παραβατικότητας λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων που διαμένουν πλέον στο ξενοδοχείο.

Την ίση κατανομή των προσφύγων που αποφάσισε η κυβέρνηση σε επίπεδο περιφερειών ζήτησε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης στην ομιλία του. Δηλαδή να ισχύσει σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων ο αριθμός των προσφύγων που θα πρέπει να φιλοξενούνται περίπου 850 πρόσφυγες από τις 250 που σήμερα υπάρχουν.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Γιάννης Λιναρδάκης πρόεδρος των σχολικών επιτροπών του δήμου Κιλκίς δίνοντας την υπόσχεση στους κατοίκους ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολικά συγκροτήματα αλλά αντίθετα θα έχουν την βοήθεια του δήμου όπως και την λειτουργεία των ολιγομελών τμημάτων του λυκείου.

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου των Μουριών στο τέλος της εκδήλωσης ενέκριναν ψήφισμα που πρότεινε η επιτροπή και απαιτούν από την πολιτεία τη δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα και προτείνουν να παραμείνουν στο ξενοδοχείο οικογένειες προσφύγων στον αρχικό αριθμό των ενεννήντα έξι κλινών.

Περισσότερα

Μαζική η συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κιλκίς ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη (Βίντεο-φώτο)

Εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 28.2.24 η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας