Ειδήσεις Video

Συνέλευση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων στο Εργατικό Κέντρο (Βίντεο)

Ανοιχτή γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς για ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021.

Ψήφισμα – Καταγγελία – Διαμαρτυρία

Εδώ και 27 ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου περί Υποχρεωτικότητας των Υγειονομικών παρακολουθούμε μία παράλογη και επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξεφύγει από τα όρια της ανθρώπινης λογικής.

Οι Υγειονομικοί που απειλούνται με αναστολή ζούνε καθημερινά με τις ανησυχίες τους, τον προβληματισμό τους, την στεναχώρια τους, τον εφιάλτη ότι πλησιάζουν οι μέρες που θα βγουν σε αναστολή εργασίας, κάτι που σημαίνει απώλεια εισοδήματος αλλά και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ταυτόχρονα, στον ήδη τεταμένο χώρο στον οποίο εργάζονται, αυξήθηκε το εργασιακό bullying – mobbing (αρνητικά σχόλια, κακίες, ανακρίβειες, απειλές, ψυχολογική πίεση και εκφοβισμός) με αποτέλεσμα να έχει χαθεί η συγκέντρωση των υπαλλήλων στο έργο που έχουν να επιτελέσουν απέναντι στους ασθενείς και παράγει σοβαρά προβλήματα στην ψυχική τους υγεία και ισορροπία.

Διαπιστώσαμε μάλιστα εδώ και μέρες ότι έχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες εργαζομένων μέσα στο χώρο του νοσοκομείου Κιλκίς.

«Οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι»

Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι αυτό το φαινόμενο είναι “άρρωστο”΄να΄συμβαίνει΄σε΄μια΄ομάδα.
Γιατί μια ομάδα είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και΄όχι΄μόνο.

Είμαστε μια αλυσίδα, το λέμε συνεχώς, που συνεργαζόμαστε αρμονικά για να πετύχουμε τον σκοπό μας, ο οποίος δεν είναι άλλος΄από΄το΄να΄παρέχουμε΄φροντίδα΄υγείας,΄στους΄χρήστες΄που΄έχουν΄την΄ανάγκη΄μας.
Αυτό κάναμε όλοι μαζί και αυτό κάνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο΄στην΄περίοδο΄της΄πανδημίας.

Μετά την ψήφιση του νόμου αυξήθηκε κατακόρυφα και χωρίς λόγο η ένταση ανάμεσα στους Υγειονομικούς και φυσικά σε αυτό συνέβαλαν και οι “σκληροπυρηνικοί” αμφότερα.

Κι έτσι χάθηκε κάθε λογική αντιμετώπιση της κατάστασης με κύριους υπεύθυνους αυτοί που το συνέβαλαν ως ιδέα. Οι οποίοι΄είναι΄για΄εμάς ηθικοί αυτουργοί.

Η επιλογή του κάθε ανθρώπου να εμβολιαστεί ή όχι καλύπτεται από το Ελληνικό Σύνταγμα καθώς και από παγκόσμιες΄συνθήκες.

Ο νόμος ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ. Θα το εισπράξουν λίαν συντόμως!

Δηλώνουμε΄ότι΄αυτός΄ο΄νόμος΄θα΄καταρριφθεί΄από΄τις Συνδικαλιστικές και τις Νομικές παρεμβάσεις αλλά και από τον΄αγώνα΄του΄μεγαλύτερου΄μέρος΄των΄Υγειονομικών,Εμβολιασμένων΄και΄Ανεμβολίαστων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να μείνει ο νόμος αυτός στα χαρτιά.

Μας΄αφορά΄όλους΄γιατί:

1. Πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες εργασίας όταν οι συνάδελφοι, που αν υλοποιηθεί η απόφαση, θα είναι στο σπίτι τους; Πώς θα βγουν οι βάρδιες; Πώς θα παρθούν οι άδειες; Δεν πρόκειται να βρουν τον αντίστοιχο αριθμό για να αναπληρώσουν με 3μηνες συμβάσεις ή και μηνιαίες. Και αν ναι πως θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων με ανθρώπους που θα έρθουν για τρεις μήνες;

2. Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι όλο αυτό δεν είναι ο προθάλαμος για τα σχέδια τους να αποδυναμώσουν το ΕΣΥ για να γίνει συγχώνευση κλινικών και Νοσοκομείων; Μήπως ο στόχος τους είναι να γίνουν ΣΔΙΤ και αλλαγή νομικού προσώπου΄σε΄Νοσοκομεία;
Πριν την πανδημία ο Υπουργός Υγείας είχε μιλήσει εκτός από ΣΔΙΤ και για αλλαγή πολλών νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και για τους χρήστες΄υγείας.

3. Η αλληλεγγύη συνάδελφοι στον συνάδελφο μας που με το ΖΟΡΙ και με την επιβολή της στέρησης μισθού τον οδηγούν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις δεν μας απασχολούν; Η αδιαφορία είναι συνεργός στα «αόρατα» σχέδια αυτών που επινόησαν τον εξαναγκασμό και ίσως και σε αυτά που έχουν αναφερθεί΄παραπάνω.
Η επιτροπή αγώνα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού συνεχίζει και τις επόμενες μέρες να ενημερώνει ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους Συναδέλφους για την ακύρωση του νόμου.
Ήδη αρκετοί συνάδελφοι που έχουν κάνει το εμβόλιο και είναι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ έχουν δηλώσει την επιθυμία΄να΄συμμετέχουν΄στο΄εξώδικο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Αυτή η απόφαση θα ανατραπεί γιατί είναι παράλογη και καταστρατηγεί΄κάθε΄έννοια΄ελεύθερης΄βούλησης.
Θα ανατραπεί γιατί έγινε πρόχειρα και μόνο να εκβιάσει.
Θα ανατραπεί γιατί μας βρίσκει ήδη όλους απέναντι.

Η επιλογή του εμβολιασμού είναι μία εκδοχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά η επιβολή του εμβολιασμού είναι μία άλλη εκδοχή κατάλυσης των ελευθεριών του ανθρώπου και της δημοκρατίας για τις οποίες΄χύθηκε΄πολύ΄αίμα.΄Πάρα΄πολύ΄αίμα.

Ζητάμε την στήριξη όλων των πολιτών και ειδικά την στήριξη όλων των Υγειονομικών και Προνοιακών Συναδέλφων.

Το ψήφισμα αυτό θα δώσει ένα γερό μάθημα σε αυτούς μας οδηγούν στον διαχωρισμό και στον καταναγκασμό χωρίς προηγούμενο. Στην πείνα και στην ανέχεια.

Να μας αφήσουν ήσυχους να επιλέξουμε εμείς. Είμαστε Επαγγελματίες Υγείας και η πανδημία μας έδωσε την τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα την κατάσταση.
Είμαστε΄χιλιάδες!΄Αν΄πέσουμε΄εμείς΄θα΄πέσουν΄όλοι!

Ζητάμε να καταργηθεί άμεσα ο Νόμος της Υποχρεωτικότητας και της Αναστολής Εργασίας!

Διεκδικούμε: Ένταξη στα ΒΑΕ, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, αναγνώριση ως εργατικό ατύχημα ο θάνατος συναδέλφων από κορωνοϊό.

Πάρτε πίσω τώρα τον Νόμο περί αναστολής εργασίας στους Υγειονομικούς!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΟΓΕΝΗ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα