Γενικά

Συνεδριάζει την Τετάρτη η ΔΙΒΙΠΕΚ με θέμα τις αντιρρήσεις της γιά την μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10.2.21, στο διοικητήριο της βιομηχανικής περιοχής Κιλκίς, στο Σταυροχώρι, το συμβούλιο της ΔΙΒΙΠΕΚ ΑΕ με θέμα τις αντιρρήσεις της εταιρίας στην προοπτική της εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων σε έκταση εφαπτομένη των ορίων της ΒΙΠΕ Κιλκίς.

Η συνεδρίαση είχε αρχικώς ορισθεί να διεξαχθεί την Δευτέρα 8.2.21, αλλά ανεβλήθη για την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Ως γνωστόν, από πλευράς της διοικήσεως της ΒΙΠΕ Κιλκίς εκφράζεται η ενεντίωση στην συγκεκριμένη επένδυση, αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα οι περιβαλλοντικοί όροι, που ισχύουν στην ΒΙΠΕ γά κάθε επένδυση.

Ειδικότερα γιά την συγκεκριμένη ζητείται η πιστή τήρηση του όρου, να μην συμπεριλαμβάνονται και τοξικά στα εκ μέρους της υπό επεξεργασίαν βιομηχανικά απόβλητα.

Μάλιστα η επενδύτρια εταιρία κατηγορείται για παράβαση των ήδη συμφωνηθέντων το 2019, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και ανωτέρω όρος.

Από εκεί και πέρα οι ιθύνοντες της ΔΙΒΙΠΕΚ ΑΕ δεν αναφέρονται σε άρνηση εγκατάστασης και λειτουργίας της επίμαχης μονάδας, αλλά τονίζουν με έμφαση, ότι ζητούμενο αποτελεί απλώς η συμμόρφωση της εταιρίας στους τιθεμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]