Πολιτική

Μείζων μειοψηφία στο ΔΣ Κιλκίς έγινε ο συνδυασμός του Δ.Τσαντάκη

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 20.1.20, εκτός από πρώτη του νέου έτους ήταν και η πρώτη για τον ανεξάρτητο νέο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Μιχαηλίδη.

Ο κ. Μιχαηλίδης κατέλαβε, ως πρώτος επιλαχών την θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους Γιώργου Μπουδούρη. Και οι δύο είχαν κατέλθει στις δημοτικές εκλογές του 2019 με τον συνδυασμό «Κιλκίς – Δήμος ΑΞΙΩΝ» του Παύλου Τονικίδη.

Όμως, πριν λίγο καιρό ο κ. Μιχαηλίδης είχε καταθέσει δήλωση ανεξαρτητοποιήσεως από τον εν λόγω συνδυασμό, επικαλούμεος την προσχώρηση του επικεφαλής αυτού κ. Τονικίδη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η δήλωση αυτή κοινοποιήθηκε, με επιστολή του κ. Μιχαηλίδη προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παύλο Θωμαίδη, ο οποίος και την ανέγνωσε στο σώμα.

Ο κ. Μιχαηλίδης «εισέπραξε» ευχές από όλες τις «πτέρυγες» για δημιουργική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν έλειψε, όμως, και η «ανταλλαγή»… «αιχμών» μεταξύ του ιδίου και στελεχών του πρώην συνδυασμού του.

Ετσι, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε αναφορές σε συμπεριφορές προσώπων που δεν συνάδουν με την ακηδεμόνευτη, υπεράνω κομμάτων ή πολιτικών χώρων, αυτοδιοίκηση, και ως τέτοια χαρακτήρισε και την προσχώρηση του επικεφαλής του συνδυασμού στον συγκεκριμένο κομματικό φορέα, «κατά σαφή παρέκκλισιν» των διακηρύξεων του συνδυασμού «Κιλκίς – Δήμος ΑΞΙΩΝ».

«Σηκώνοντας το γάντι», ο κ. Τονικίδης, είπε, μεταξύ άλλων, «…τις αρχές, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μου, ως επικεφαλής του συνδυασμού, της τήρησα, τις τηρώ και θα τις τηρώ, έστω και αν μείνω μόνος…», ενώ από τις αναφορές του δεν έλειψε και ένα «καρφί» για τον κ. Μιχαηλίδη: «…Ολοι ξέρουμε τα κόμματα και τους χώρους, στους οποίους ανήκε…».

Στο ίδιο «μήκος κύματος» και η «αιχμή» του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Ζώτου, του συνδυασμού του κ. Τονικίδη, όταν διατύπωσε ευχές για το νέο έτος: «…Εύχομαι, επίσης, για το νέο έτος να μην υπάρχει τόση αχαριστία».

Μείζων μειοψηφία ο συνδυασμός του Δ. Τσαντάκη
Εν τω μεταξύ, μετά την ανεξαρτητοποίηση και του κ. Μιχαηλίδη ο συνδυασμός «Κιλκίς – Δήμος ΑΞΙΩΝ» του Παύλου Τονικίδη, πέρασε στην ελάσσονα μειοψηφία, καθώς διαθέτει πλέον μόνον οκτώ έδρες, ενώ την θέση τη μείζονος καταλαμβάνει ο συνδυασμός «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» του Δημήτρη Τσαντάκη.

Στην σχετική ενημερωτική αναφορά προέβη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παύλος Θωμαίδης.
Αναφερόμενος σ’ αυτήν την αλλαγή ο κ. Τσαντάκης τόνισε, μεταξύ άλλων: «… Σημασία δεν έχουν οι θέσεις των συνδυασμών στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, αλλά οι θέσεις, απόψεις και προτάσεις, που διατυπώνουν τα μέλη των συνδυασμών.

Και εκείνο το οποίο προέχει, είναι η εμπέδωση πνεύματος και πρακτικών συνεννόησης και συνεργασίας, που να εκπορεύεται πρώτα από όλα από την διοίκηση του δήμου.

Πρέπει να γίνει συνείδηση, ότι αλαζονεία, υπεροψία και κάθε συμπεριφορά, που κατευθύνεται από τέτοια φαινόμενα, δεν είναι για καλό του δήμου και του τόπου. Συνεννόηση και συνεργασία, λοιπόν, δεδομένου και του πόσο δύσκολη αναμένεται σε όλους τους τομείς η χρονιά του 2020…».

Και… τυχερός της βασιλόπιτας
Ο κ. Τσαντάκης δεν είχε την «τιμητική» του μόνον λόγω της «πτερυγιακής» αναβαθμίσεως στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και επειδή υπήρξε… ο τυχερός της βασιλόπιτάς του.

Η κοπή της προηγήθηκε της έναρξης της συνεδρίασης, όπως επιτάσσει το έθιμο κατά την πρώτη συνεδρίαση κάθε έτους.

Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα