Αθλητισμός

Ο σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Κιλκίς τίμησε τους Στ. Φάσσο και Κ. Ίντο

Την βασιλόπιτά του έκοψε ο σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου Κιλκίς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29.1.23, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.

Ποδοσφαιρικό χρώμα από την πλευρά της Εκκλησίας, με την παρουσία του πατέρα Γεωργίου Μουρατίδη, παλαιού προπονητή και ποδοσφαιριστή της ΑΕΠ Αγιομαρκιτών Κιλκίς.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Κιλκίς εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Κώστας Πάταρας και οι συνεργάτες του Δημήτρης Μπαλάσκας και Σάββας Κουραλίδης. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της ένωσης ευχήθηκε εύρυθμη λειτουργία και καλή προοπτική στον σύνδεσμο προπονητών.

Την δημοτική αρχή του Κιλκίς εκπροσώπησε ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, θεωρώντας ιδιαιτέρως καθοριστικό τον ρόλο των προπονητών στην αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Τους γενικότερους προβληματισμούς του γιά τον κλάδο δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών νομού Θεσσαλονίκης Λάμπρος Ανδριόπουλος.

Γιά τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του συνδέσμου προπονητών νομού Κιλκίς και την επομένη ημέρα, ανέφερε τις σκέψεις του ο πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος. Στην συνέχεια τοποθετήθηκε για το εορταστικό «κομμάτι» της εκδήλωσης, τονίζοντας:

«Αποφασίσαμε να βραβρεύσουμε στους δύο παλαιότερους αθλητικογράφους του νομού Κιλκίς, τον Σταύρο Φάσσο και τον Κώστα Ίντο, πρωτίστως για το ήθος τους και μετέπειτα για την πολυετή τους προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού Κιλκίς».

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί ο κ. Φάσσος. Ο συνάδελφός του στον «Μαχητή του Κιλκίς», Κώστας Ίντος παρέλαβε το τιμητικό έπαθλο, αναφέροντας τα ακόλουθα: «Πρίν από λίγα χρόνια αποδήμησε εις Κύριον ο Βεροιώτης Γιώργος Γαλανομάτης, που αποτελούσε τον «πατριάρχη» της επαρχιακης αθλητικής δημοσιογραφίας, με προϋπηρεσία μεγαλύτερη των εξήντα ετών. Αυτήν την στιγμή ο 66χρονος Σταύρος Φάσσος είναι μέσα στους δέκα παλαιότερους αθλητικούς συντάκτες της Ελλάδας, στην επαρχία, με χρονική διαδρομή αξιοπρόσεκτη και προσφορά αξιοσέβαστη».

Την βράβευση στον Γουμενισσιώτη Κώστα Ίντο, έκανε ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών νομού Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Ανδριόπουλος. Συγκινημένος ο Κώστας Ίντος επεσήμανε:
«Παραλαμβάνω την 25η πλακέτα της 38χρονης αθλητικής μου διαδρομής και αισθάνομαι την ίδια αμηχανία, όπως και στην πρώτη μου βράβευση. Είμαι ένα απλός στρατιώτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Από το Καλοκαίρι του 1985 έως σήμερα, μέσα από τα 16.000 των δημοσιευμάτων μου, μοναδικό μου μέλημα ήταν να βοηθήσω στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του νομού μου, του νομού Κιλκίς. Στα 56 μου χρόνια, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να αποχωρήσω από τα κοινά. Δεν θα ήθελα, μέχρι να πεθάνω, να γράφω ανταποκρίσεις. Δυστυχώς, εδώ και δεκαετίες ψάχνω την διάδοχη κατάσταση, με κάποιον πιτσιρικά, που θα έχει το «μικρόβιο» του αθλητισμού, μέσω της αγάπης του για ανταποκρίσεις. Στον ορίζοντα δεν υπάρχει καμιά τέτοια προοπτική και κάθε χρόνο αισθάνομαι όλο και μεγαλύτερο το βάρος της ευθύνης στις πλάτες μου, να συνεχίσω. Θέλω με τα δημοσιεύματά μου να δίνω θάρρος και κουράγιο στον ερασιτέχνη παράγοντα, προπονητή και ποδοσφαιριστή.

Τις δεκαετίες του 70, 80, 90 ο μικρός πληθυσμιακά νομός Κιλκίς ήταν ο όγδοος στην παραγωγική διαδικασία και ανάδειξη παικτών προς την α΄και β΄εθνική. Μιλάμε για τεράστια επιτυχία, όταν με την τελευταία απογραφή ο νομός Κιλκίς αριθμεί 86 χιλιάδες κατοίκους. Επιθυμία μου είναι να μακροημερεύει ο σύνδεσμος προπονητών νομού Κιλκίς και σύντομα, μέσα από τη συνεχή επιμόρφωση των μελών του, να δούμε καριερίστες Κιλκισιώτες προπονητές που θα καθίσουν στους πάγκους μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρωστώ ευγνωμοσύνη στον αθλητισμό, γιατί: μου πρόσφερε επωνυμία και γνωριμίες σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ήταν τόσο μεγάλη η τριβή μου αυτά τα 38 χρόνια, με καθημερινή ενασχόληση από 8 μέχρι 15 ώρες, που οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι είμαι επαγγελματίας αθλητικογράφος και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι βιοπορίζομαι στην καθημερινότητά μου με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Όσο θα έχω υγεία και αντοχές, δεν θα εγκαταλείψω τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τεράστιο κομμάτι της προσωπικής μου ζωής. Εκ βάθους καρδίας, ευχαριστών μου με τιμήσατε».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα