Πολιτισμός

“Η Μικρασιατική καταστροφή στο φακό της ιστορίας και λογοτεχνίας” από τον σύνδεσμο φιλολόγων Κιλκίς

Εκδήλωση με θέμα: «Στον απόηχο του 48ου Συνεδρίου της ΠΕΦ… Η Μικρασιατική καταστροφή στο φακό της ιστορίας και λογοτεχνίας» θα πραγματοποιήσει ο σύνδεσμος φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς» την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα “Βασίλης Σεργιαννίδης” του εμπορικού – βιοτεχνικού επιμελητηρίου Κιλκίς.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους οι ακόλουθοι ομιλητές:

Γιώργος Μαργαρίτης, Ομότιμος καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ., ιστορικός και συγγραφέας, με θέμα: «Ο ελληνοτουρκικός πόλεμος 1919-1922 στην εποχή του».

Δημήτρης Ταχματζίδης, Διδάκτωρ Φιλολογίας, σύμβουλος φιλολόγων νομού Κιλκίς, με θέμα: «Η λογοτεχνική “διαμάχη” Ουράνη – Καρυωτάκη στο πλαίσιο της Μικρασιατικής εκστρατείας: Η αποτύπωση ενός ιστορικού γεγονότος στην ποίηση».

Ευγενία Καβαλλάρη, Φιλόλογος, πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Ημαθίας, με θέμα: «Οι θέσεις και η στάση των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας απέναντι στη Μικρασιατική καταστροφή».

Ελένη Λιαρετίδου, Φιλόλογος πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Κιλκίς, με θέμα: «Ένα χαμένο δαχτυλίδι και μια κουρελιασμένη ιδέα»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί αφιέρωμα από τη θεατρική ομάδα του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς με τίτλο: «100 χρόνια ξεριζωμός».

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα