Πολιτισμός

Μια συναρπαστική παράσταση από το “Μιστί”

Μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση κεντημένη με γλυκόπικρες αναμνήσεις στον πορφυρόχρυσο καμβά της Ανατολής και της Δύσης παρουσίασε χθες βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο Νέου Αγιονερίου ο πολιτιστικός σύλλογος “Μιστί” προς τιμήν του Αγίου Βλασίου, προστάτη της Καππαδοκίας.

Η Μικρά Ασία, τόπος εγκατάστασης αλλά και σταυροδρόμι μετακίνησης πληθυσμών από την Ανατολή στη Δύση από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, ξαναζωντάνεψε με θεατρική κίνηση, χορό, αφηγηματικό λόγο και μουσικές με τους προσκεκλημένους και το πολυάριθμο κοινό να σιγοπερπατούν νοερά μαζί με τους πρωταγωνιστές της θεατρικής ομάδας του συλλόγου και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Φανού σε τραγουδισμένα μονοπάτια χαράς, μα και σε ζοφώδη περάσματα φόβου και απελπισίας.

Η παράσταση, βασισμένη στο ιστορικό ανάγλυφο των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του δήμου Κιλκίς.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση, μαζί με το μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίο και άλλους θεσμικούς φορείς συνεχάρη τον Ππόεδρο και τη διοίκηση του πολιτιστικού συλλόγου “Μιστί” για την προσήλωσή του στη διατήρηση και διάδοση και των εθίμων των Μιστιωτών της Καππαδοκίας και τόνισε ότι ο δήμος Κιλκίς ως μέτοχος της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι συνυφασμένη με την πολιτιστική φυσιογνωμία των τοπικών συλλόγων, θα ενισχύει κάθε καλή προσπάθεια που αναδεικνύει τον πολιτισμό και την παράδοση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]