Πολιτική

Συναντήσεις Α.Λαπόρδα στην Αθήνα για θέματα του δήμου Παιονίας

Σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη και αντίστοιχους υπηρεσιακούς παράγοντες είχε την Τρίτη 22.7.14 στην Αθήνα ο δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας.
Η πρώτη εξ αυτών ήταν με τον αρμόδιο υφυπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και αφορούσε τις εξελίξεις γύρω από στο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας δύο δημοσίων ινστιτούτων εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΙΕΚ) «Αμπελουργίας – Οινολογίας» και «Μεταποίησης – τυποποίησης αγροτικών προϊόντων» στον δήμο Παιονίας.
«Ένα ζήτημα που είχε τεθεί στα αρμόδια όργανα του υπουργείου από πλευράς της δημοτικής αρχής επί υφυπουργίας του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και για το οποίο όπως διαπιστώθηκε όχι μόνον ήταν ενημερωμένη η νέα ηγεσία του υπουργείου, αλλά τελούν εν εξελίξει και οι διαδικασίες προκειμένου να υπογραφεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) , ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του στις εγκαταστάσεις του πρώην δημοτικού σχολείου Στάθη, όπως έχει προτείνει η δημοτική αρχή», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
Η δεύτερη συνάντηση ήταν με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού για το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου Αγίου Πέτρου και τις εργασίες ολοκλήρωσής του, που είχε τεθεί στον αρμόδιο υφυπουργό Ιωάννη Ανδριανό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον δήμο Παιονίας στις 10.1.14.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από πλευράς των αρμοδίων για τον σκοπό αυτό το υπουργείο θα δεσμεύσει κονδύλιο ύψους 100.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών, θα δεσμευθεί με αντίστοιχα κονδύλια μέσα στο 2015 με τις σχετικές διαδικασίες και ημερομηνίες να οριστικοποιούνται στις αρχές του Αυγούστου.
Τέλος η τρίτη συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Δημήτριο Ιατρίδη για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και ολοκλήρωσης των αρδευτικών δικτύων στις δημοτικές Ενότητες Αξιούπολης και Ευρωπού για τα δίκτυα στις περιοχές Αγίου Πέτρου, Ευρώπου, Ρυζίων και Αξιούπολης, προκειμένου να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα και να προκηρυχθεί η κατασκευή τους με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και για τα οποία διαπιστώθηκε ότι απομένουν διαδικαστικού τύπου λεπτομέρειες.
Όπως δήλωσε ο κ.Λαπόρδας οι επαφές του υπήρξαν απολύτως αποδοτικές, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον βουλευτή Κιλκίς Γεώργιο Γεωργαντά επισημαίνοντας την αποφασιστική συνδρομή προς την κατεύθυνση αυτή, που σηματοδοτήθηκε εκτός των άλλων και με την φυσική του παρουσία στο σύνολο των επαφών του με τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]