Πολιτική

Συνάντηση του υφυπουργού Γ.Γεωργαντά με επιχειρηματίες και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας της Β. Ελλάδος

O υφυπουργος ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) με τοπικούς επιχειρηματίες και στελέχη της τοπικής πολιτικής ηγεσίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των πεδίων αξιοποίησης του προγράμματος ΚΕΠPlus για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού εκσυγχρονισμού των ΚΕΠ αλλά και της ευρύτερης στρατηγικής του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ελληνικού Δημοσίου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, o πρόεδρος του ΣΒΕ Α. Σαββάκης, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του δημάρχου Θεσσαλονίκης καθώς και πολλοί δήμαρχοι και επιχειρηματίες της Β.Ελλάδος.

Ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Μέσω του προγράμματος ΚΕΠPlus, πραγματοποιήσαμε σήμερα διάλογο με εκπροσώπους της αγοράς και της πολιτικής ηγεσίας της Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να κατανοήθούν πληρέστερα οι ανάγκες του επιχειρείν και να διαμορφώθεί ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργούν τα ΚΕΠ ώστε να είναι φιλικά προς τους επιχειρηματίες της Μακεδονίας.

Η δημιουργία ενός απλού και φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος ήταν από την πρώτη στιγμή κεντρική δέσμευση του πρωθυπουργού. Σε αυτό το πλαίσιο, έπιδιώκουμε με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη να μετατρέψουμε τα ΚΕΠ σε επιταχυντές της νεοφυούς επιχειρηματικότητας αλλά και του επιχειρείν συνολικά».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]